Εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ελευθερούπολη επισκέφτηκαν εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα στην Μασσαλία

0

Στην Μασσαλία της Γαλλίας βρέθηκαν, από τις 18 έως και τις 22 Οκτωβρίου 2021, επτά μαθητές και δύο καθηγητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Ελευθερούπολης, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2, συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων. Η υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «déchet mon amour-Waste my love» άρχισε το σχολικό έτος 2020-2021, όμως λόγω της πανδημίας που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα, οι συναντήσεις των μελών την προηγούμενη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν όλες διαδικτυακά.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, οι μαθητές των πέντε σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα, από την Γαλλία (δύο), την Λετονία, την Ισπανία και την Ελλάδα, συναντήθηκαν πρώτη φορά δια ζώσης στην Γαλλία. Παρακολούθησαν παρουσιάσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η κακή διαχείριση των αποβλήτων και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος. Επισκέφθηκαν χώρους ανακύκλωσης διαφόρων υλικών και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αποβλήτων. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, χρησιμοποιείται για την ηλεκτροδότηση της πόλης, στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο και από την οποία προέρχονται τα απόβλητα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της.

Τα προγράμματα Erasmus, πέρα από εκπαιδευτικό, έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες δράσεις, ανακαλύπτουν νέους πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες και κάνουν νέους φίλους. Έτσι και η ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης στην Μασσαλία γνώρισε ξεχωριστούς ανθρώπους και έκανε νέους φίλους. Όλοι μαζί, θα συναντηθούν στις 4 Απριλίου 2022 στην Γρανάδα της Ισπανίας, με σκοπό την συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας και της φιλίας που μόλις άρχισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.