Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων Αγγλικής Φιλολογίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 την Διεύθυνση Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της  δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Οι εκπαιδευτικοί, από την περιοχή Galicia της Ισπανίας, συνοδεύονταν από την συντονίστρια του προγράμματος εκ μέρους του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Καβάλας (Δ.Ι.Ε.Κ.), Πόπη Ντόλου. Ενημερώθηκαν από την διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου, για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Καβάλας, για τις δυνατότητες ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του, σε όλη την διάρκεια του έτους.

Στην σύντομη παραμονής τους στο «στρατηγείο» της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των τομέων ενδιαφέροντος των δύο χωρών, με επίκεντρο τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Επίσης, αναπτύχθηκαν και οι δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι αδελφοποιήσεις πόλεων, μεταξύ των οποίων και τα πολλαπλά οφέλη στις Κοινότητες και τους Δήμους που συμμετέχουν, καθώς αποτελούν μία ευκαιρία για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων, ανταλλαγή απόψεων και κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων που αφορούν οποιοδήποτε θέμα, για το οποίο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι επισκέπτες απόλαυσαν τις ευεργετικές ιδιότητες του πηλού στο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού-Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν όμορες Περιφερειακές Ενότητες και το νησί της Θάσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.