Το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη) πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Στην εκδρομή συμμετείχαν τα παιδιά ηλικίας από 6 ετών έως και 13 ετών συνοδευόμενα από τους εργαζόμενους του παραρτήματος, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Άρτεμις Βελικοπούλου και τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Σωτήρη Σωτηριάδη. Πριν την άφιξη στα Γιάννενα, έγινε επίσκεψη στο μαγευτικό Μέτσοβο με τα καταπράσινα έλατα, τα μαγευτικά σοκάκια και τον Αβερώφειο κήπο. Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο, στο σπήλαιο Περάματος, όπου τα παιδιά θαύμασαν το μεγαλείο της φύσης. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τα παιδιά, ήταν και η επίσκεψη στα κελιά της Μονής Παντελεήμονα, σε ένα από τα οποία δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς και το μουσείο προεπαναστατικής περιόδου στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων. Κατά την επιστροφή, εντυπωσιάστηκαν από το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη.

Η εκδρομή, που έγινε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Επίσης, στη διάρκεια της εκδρομής, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, Κατερίνα Μιτοπούλου και ξεναγήθηκε στους χώρους όπου από τον Μάρτιο φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων από τη Συρία (συνολικά 178 άτομα εκ των οποίων τα 80 είναι παιδιά). Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και αντάλλαξαν προτάσεις για τη λειτουργία των παραρτημάτων και για μελλοντική συνεργασία των δύο δομών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.