Τριάντα πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές του Σχολείου Πυροσβεστών της Ελληνικής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, εκπαιδεύτηκαν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου «Σίγμα» της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη. Η εκπαίδευση εντάσσεται στην πρακτική άσκηση των πυροσβεστών, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, με θέμα: «Ανάλυση και διαχείριση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών» (MSc in Analysis and Management of Man-made and Natural Disasters), η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα που λειτουργεί Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, οι πυροσβέστες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες τους, ενώ εξοικειώθηκαν με τα μέσα και τις διαδικασίες πυρόσβεσης και αντιμετώπισης απρόοπτων περιστατικών κατά τη λειτουργία του εργοστασίου και την εκτέλεση των γεωτρήσεων, καθώς και με τις μεθόδους αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης. Επιπλέον, συμμετείχαν σε άσκηση κατάσβεσης στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο ασκήσεων του εργοστασίου.
Ο Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil, θυγατρικής της Energean Oil & Gas στην Καβάλα, δήλωσε: «Η ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων, του περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την Energean Oil & Gas στη λειτουργία των μοναδικών εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Με δεδομένη την μακρά συνεργασία μας με το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τη σταθερή υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, η φιλοξενία μέρους της πρακτικής εξάσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Σχολείου Πυροσβεστών, αποτελεί μία αυτονόητη εταιρική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο τις βάσεις συνέχισης της τριανταπεντάχρονης παράδοσης που έχει ο «Πρίνος» στην απόλυτα ασφαλή και αρμονική συνύπαρξη της παραγωγής υδρογονανθράκων με την κοινωνία, την τουριστική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον».
Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πυροσβεστών πραγματοποιήθηκε από τους: Βασίλη Τσέτογλου, διευθυντή υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος της Energean, Νίκο Καρανάσο, προϊστάμενο λειτουργίας χερσαίων εγκαταστάσεων, Παναγιώτη Καρατόκη, μηχανικό περιβάλλοντος και Παναγιώτη Βέλκο, εργοδηγό ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.