Το Τοπικό Τμήμα Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.), γιορτάζει και φέτος την «Ημέρα Οδηγισμού», έχοντας κεντρικό άξονα των δράσεων την ανταποδοτική ανακύκλωση, με σύνθημα: «Φέρε το καπάκι να γίνει καροτσάκι», με τη σημαντική συμβολή του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Καβάλας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε όλους τους φίλους του Οδηγισμού, αλλά και τους φορείς, σχολεία, φροντιστήρια, ιδιώτες, κ.ά., που έχουν ευαισθητοποιηθεί στη συγκέντρωση καπακιών, με στόχο την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου. Ένας από τους τρεις άξονες του Οδηγικού παιδαγωγικού προγράμματος, είναι η κοινωνική συμμετοχή και προσφορά. Κάνοντας πράξη το Οδηγικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, καλούμε την κοινωνία, ώστε να γίνουμε ΕΝΑ σε αυτή την προσπάθεια.
Μέρος της γοητείας του Οδηγισμού, είναι η μάθηση του παιδιού μέσα από το ίδιο το παιδί, γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της δράσης, οι ομάδες μας, μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, θα ζωγραφίζουν, θα βάφουν τις κούτες που θα μπούνε τα καπάκια, θα ζυγίζουν καπάκια, θα παίζουν παιχνίδια, ενώ θα υπάρχει παράλληλη ενημέρωση για τη δράση. Τα καπάκια που θα συγκεντρώνονται, θα ζυγίζονται επιτόπου και θα φωτογραφίζονται, με ταυτόχρονη ενημέρωση για την εξέλιξη της δράσης στην ιστοσελίδα μας στο Facebook (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ. Τ. Καβάλας).
Σας περιμένουμε, για να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την «Ημέρα Οδηγισμού». Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Οδηγισμό, την «άλλη εκπαίδευση», βιώνοντας μέσα από το παιχνίδι, τη δύναμη της προσφοράς. Γιατί η πράξη είναι θέση…». Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Καπνεργάτη, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 12μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.