Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στον Πρίνο, η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: ο δήμαρχος Θάσου και οι βουλευτές, Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, που έκαναν σύντομους χαιρετισμούς. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού. Μεταξύ των θεμάτων, ήταν η παρουσίαση με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα: «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα της ημερίδας ήταν τα ακόλουθα:

-Μελλοντική στρατηγική κατεύθυνση του τουρισμού της Θάσου σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ο τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια. Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί; (εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης, σύμβουλος διεθνών προορισμών).

-Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων  (εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος, γεωλόγος).

Εναλλακτικός τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο (εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός).

Ακολούθησε συζήτηση επί όλων των θεμάτων. Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του covid-19, γι’ αυτό και τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο επίκαιρο και οι προτάσεις που διατυπωθήκαν, θα κριθούν στο μέλλον. Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις, θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.