Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, το διήμερο ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η σύμπραξη των φορέων Οργανισμός Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.), «Δημωφέλεια», Επιμελητήριο Καβάλας, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, σε συνεργασία με τον ειδικό σύμβουλο της εταιρείας Five Senses Consulting και Seatrade Ambassador, Ιωάννη Μπρα. Στο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) συμμετείχαν πέντε tour operators από διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία, μεταξύ των οποίων οι εταιρίες: Silversea Cruises, Celebrity Cruises, Rapsody Travel, οι οποίοι ξεναγήθηκαν, από στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της «Δημωφέλεια», σε χαρακτηριστικά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την χερσόνησο της Παναγίας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το ιερό βαπτιστήριο αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, καθώς και το κέντρο της Καβάλας, ως προσομοίωση μιας ημερήσιας περιήγησης ενός επισκέπτη κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, επισκέφθηκαν γνωστές επιχειρήσεις της Καβάλας και της Δράμας, καθώς και το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, με στόχο την καταγραφή διαφορετικών σημείων ενδιαφέροντος για τον δυνητικό επισκέπτη.

Το ταξίδι εξοικείωσης επικεντρώθηκε στις επιθυμίες του συγκεκριμένου προφίλ επισκεπτών, σε άμεση συσχέτιση με το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η αγορά της κρουαζιέρας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη τουριστική αγορά, που βασίζεται, κυρίως, στο τρίπτυχο ήλιος-άμμος-θάλασσα. Η προσέγγιση αυτή, από μέρους της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της «Δημωφέλεια», δεν είναι άλλη από την δυνατότητα επέκτασης του τουρισμού κρουαζιέρας σε όλη την διάρκεια του έτους και την αξιοποίηση των επισκέψεων σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Καβάλα, μετά από στάσεις που πραγματοποιούν στα λιμάνια τους τα κρουαζιερόπλοια, γεγονός που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.