• Δεν αντιλαμβάνομαι τα καρντάσια που είναι μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος» και το παράπονο που εξέφρασαν, ότι δεν υπήρξε καμία στήριξη από το κράτος, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Καβάλας στο έργο τους.
  • Θέλουν, δηλαδή, το κράτος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και οι Δήμοι, να «επιδοτούν» την εθελοντική δράση τους; «Βασιζόμαστε, κυρίως, στις δωρεές και στη σκληρή δουλειά των εθελοντών μας. Τα πάγια έξοδα για το 2018, ανήλθαν στα 3.500 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα επείγοντα περιστατικά. Με αυτό το ποσό, εξασφαλίζεται η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 47 ζώων για ένα χρόνο. Ο χώρος όπου στεγάζονται τα 47 ζώα χρειάζεται πολλές βελτιώσεις και πόροι δεν περισσεύουν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
  • Εδώ και αρκετά χρόνια, τα μέλη του συλλόγου ασκούν κριτική προς τον Δήμο Καβάλας, για τις ακατάλληλες συνθήκες λειτουργίας του δημοτικού κυνοκομείου στην «Άσπρη Άμμο». Δεν λένε, όμως, σε ποιο χώρο φιλοξενούν τα 47 ζώα τα οποία περιθάλπουν και σιτίζουν. Είναι ο κατάλληλος, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για τη διαμονή αδέσποτων ζώων;
  • Η ετήσια δαπάνη, λένε, για την περίθαλψη και τη σίτιση των 47 ζώων, ήταν 3.500 ευρώ το 2018. Γνωρίζουν πόσα χρήματα δαπάνησε και δαπανά ο Δήμος Καβάλας, για τη φροντίδα των ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο και τις δεκάδες στειρώσεις που γίνονται;
  • Θέλουν, μήπως, εκτός από τις δαπάνες αυτές, που ορίζει ο νόμος στους Δήμους να κάνουν για τα αδέσποτα ζώα, να ενισχύουν και τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων; Εάν θέλουν οι συμπολίτες να ασχολούνται με τη σίτιση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, οφείλουν να γνωρίζουν πως εθελοντισμός σημαίνει ανιδιοτελής προσφορά. Προσφέρω, δηλαδή, χωρίς να ζητώ ανταπόδοση. Η οικονομική κρίση, επίσης, δεν έπληξε μόνο τους απλούς πολίτες, αλλά και τους Δήμους, που υπέστησαν δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ οι αρμοδιότητες τους αυξάνονται συνεχώς. Ας πρυτανεύσει, επομένως, η λογική, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.