Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πως ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί κανονικά το επίδομα ανεργίας σε όσους επιθυμούν να απασχοληθούν ως εργάτες στα χωράφια. «Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, καθώς η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί αίτημα των αγροτών, το οποίο μετέφερε ο βουλευτής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και επιστολής του, στις 6/04/2020 στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία και το κίνητρο σε όλες και όλους, να ασχοληθούν με την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας κι έτσι, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δύσκολες συνθήκες», αναφέρει δελτίο Τύπου.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώθηκε από τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019 που έπληξαν τους Δήμους Θάσου, Καβάλας και Παγγαίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/2168/Α325 ΚΥΑ, αποφασίστηκε στεγαστική συνδρομή των πληγέντων από τις καταστροφές, η οποία θα αποτελείται κατά 60% από δωρεάν κρατική αρωγή και κατά 40% από άτοκα δάνεια που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους. Έτσι, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δαπάνης ύψους 1.971.960 ευρώ, για παροχή δωρεάν κρατικής αρωγής και κάλυψη των εξόδων κίνησης των μηχανικών που θα διενεργήσουν αυτοψίες, καθώς και δαπάνη ύψους 637.000 ευρώ, για τη κάλυψη των τόκων των χορηγούμενων δανείων. Όσον αφορά την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πρόκειται για τις κοινότητες: Θάσου, Θεολόγου, Λιμεναρίων, Παναγίας, Ποταμιάς (Δήμος Θάσου), Καβάλας, Αμυγδαλεώνα, Ζυγού (Δήμος Καβάλας), Αμισιανών, Κοκκινοχώματος (Δήμος Παγγαίου).

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει πόσο νοιάζεται και δεν λησμονεί όσους έχουν προτεραιότητα, ακόμα και σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστώ προσωπικά τον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και τους ιθύνοντες, που ενέσκυψαν με προσοχή στο ζήτημα, ανταποκρίθηκαν με θετικό τρόπο στις προτάσεις μου και συμπεριέλαβαν τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην Κ.Υ.Α.».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.