Στις 25 Απριλίου θα έρθει στην Καβάλα, υπηρεσιακός παράγοντας προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, φέρεται να δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Την πραγματοποίηση της σύσκεψης αυτής είχε ζητήσει από το Υπουργείο τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα πληροφορήθηκε ότι εγκρίθηκε η διεξαγωγή της. Δεν ξέρουμε τι επιπέδου είναι ο υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου που θα έρθει για να ακούσει τις αιτιάσεις της τοπικής κοινωνίας κι αν θα έχει δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα εφ’ όσον πειστεί από τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι αγρότες και η Κίνηση Πολιτών της περιοχής.

Νομίζουμε, όμως, πως τώρα μετά την ανακήρυξη των Φιλίππων ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα πρέπει να έχουμε σύμμαχο και την Υπουργό Πολιτισμού, η οποία πρώτη θα πρέπει να προστατεύσει, όπως έχει υποχρέωση τους Φιλίππους. Άλλωστε, είναι αδιανόητο, ένα τέτοιο μνημείο, να το διασχίζει ένας τόσο επικίνδυνος αγωγός, πόσο μάλλον να διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, αλλά και από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις των ιδιωτών αγροτών της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων.

Πρέπει η εταιρεία ΤΑΡ να αντιληφθεί, ότι αυτή η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την διέλευση του αγωγού από την χάραξη που αυτοί επέλεξαν αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και γενικότερα της Καβάλας. Άλλωστε, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η εταιρεία, με μερικά οχήματα που διαθέτει στους Δήμους απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός, δεν μπορεί να εξαγοράσει το μέλλον της περιοχής μας, αφού πραγματικά πρόκειται για «καθρεφτάκια» με τα οποία νομίζει ότι θα ξεγελάσει αυτούς εδώ τους «ινδιάνους»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here