Πράγματι, συνεπής αποδείχθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της περιοχής μας, να ληφθεί απόφαση για την επέκταση της εναέριας χαλαζικής προστασίας και στην Ανατολική Μακεδονία. Συνεπείς είναι και οι κάθε φορά κυβερνώντες στις σχετικές απαντήσεις τους. Και στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι απαντήσεις είναι είτε αρνητικές, είτε μεταφέρουν την επίλυση του ζητήματος στο μέλλον.

Τα δε επιχειρήματα, είναι από ανύπαρκτα μέχρι ψευδή, αφού από πρώτο χέρι γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν οι σχετικές υποδομές, ότι αν αποφασιστεί να καλυφθεί και η Ανατολική Μακεδονία (Καβάλα και Δράμα) από την εναέρια χαλαζική προστασία, δεν θα υπάρξει κανένα κόστος. Άλλωστε, στην σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία που διαθέτει τα αεροσκάφη για τη δουλειά αυτή, προβλέπει, ότι τα αεροσκάφη πετούν με προτεραιότητα, στις περιοχές που τυχόν ταυτόχρονα εμφανίσουν αυτόν τον κίνδυνο, ανάλογα την απόσταση από την έδρα και ανάλογα το μέγεθος του κινδύνου που απειλείται, αλλά και ανάλογα με τις καλλιέργειες που υπάρχουν στις περιοχές αυτές και τους κινδύνους που διατρέχουν τα προϊόντα αναφορικά με τη φάση ανάπτυξής τους.

Το μόνο κόστος που θα επιβαρύνει αυτήν την επέκταση, έχει να κάνει μόνο με τα αναλώσιμα που θα χρησιμοποιηθούν. Το πρόβλημα το εντοπίσαμε σε συμφέροντα που υπάρχουν από επιχειρήσεις σκεπαστών αμπελιών, και που επηρεάζουν τον ΕΛΓΑ, ο οποίος πεισματικά αρνείται αυτή την επέκταση της χαλαζικής προστασίας. Τα ποσά που δίνονται ετησίως σε αποζημιώσεις για ζημιές από το χαλάζι, είναι τεράστια και γι αυτό δεν δικαιολογείται η εγκληματική αυτή άρνηση στο αίτημα της περιοχής μας και του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.