Είχε τον τρόπο και κατάφερε να πείσει η Δήμητρα τους αναρχικούς να αποχωρήσουν

0

Κανείς μας δεν πίστευε ότι οι αναρχικοί που είχαν καταλάβει το Δημαρχείο από την περασμένη Δευτέρα σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό, ότι θα πειστούν τόσο εύκολα να αποχωρήσουν, σταματώντας την κατάληψη. Κυρίως επειδή καταλαβαίναμε ότι τις αποφάσεις δεν τις έπαιρναν μόνοι τους οι καταληψίες, αλλά ακολουθούσαν οδηγίες που τους δίνονταν από κάποια κέντρα.

Φάνηκε, ότι η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, χρησιμοποιώντας την γνωστή αμεσότητα της προσωπικότητάς της, το στυλ της αλάνισσας μάνας, της γιατρού του ΙΚΑ που ξέρει να ψυχολογεί τους ασθενείς της, κατάφερε να τους πείσει, ότι αυτή είναι μαζί τους και αφού έκανε ότι χρειαζόταν για να γίνει γνωστή η διαμαρτυρία τους για τον Ν. Ρωμανό, στην κυβέρνηση, δεν υπήρχε λόγος να εξακολουθήσουν την κατάληψη του Δημαρχείου και οι καβαλιώτες να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και να στερούνται τις παροχές του Δήμου και να τους βρίζουν (οι καβαλιώτες).

Και τους δημότες, δηλαδή την κοινή γνώμη την θέλουν μαζί τους, τους είπε, προφανώς. Και τους έπεισε. Έτσι αποχώρησαν. Ένα άλλο αξιοσημείωτο ζήτημα είναι το γεγονός, ότι οι αντιεξουσιαστές πείστηκαν ότι στο κτίριο αυτό πρέπει ως παραδοσιακό που είναι, ιδιαίτερος σεβασμός κι έτσι πριν αναχωρήσουν, φόρεσαν γάντια και έκαναν γενική καθαριότητα. Μπράβο τους!!! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η υπόθεση έληξε μ’ αυτόν τον ανώδυνο για όλους τρόπο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.