-Ο Δήμος Καβάλας έχει πρόβλημα στην είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας, ο οποίος στηλίτευσε την άστοχη επιλογή της αντιπολίτευσης, να καταθέσει πρόταση για την μείωση των ανταποδοτικών τελών. «Εξήγησα στο δημοτικό συμβούλιο ότι, τα ανταποδοτικά τέλη, ίσως είναι τα μοναδικά από τα οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας μηχανισμός εισπραξιμότητας από τον Δήμο, γιατί έγκειται στην συνέπεια των καταναλωτών να πληρώνουν την Δ.Ε.Η.», είπε.

-Γιατί, επομένως, είναι άστοχη η πρόταση της αντιπολίτευσης να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες; Αν μειωθεί το ποσοστό των τελών, θα ελαφρυνθεί ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν οι καταναλωτές. Ο Δήμος Καβάλας δεν εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη απευθείας,  αλλά μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Οφείλει να κάνει το χρέος του απέναντι στους δημότες, σ’ αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και να μειώσει το ποσοστό των τελών. Εάν η Δ.Ε.Η. και οι λοιποί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανεβάζουν το κόστος κατανάλωσης, με τις διάφορες ρήτρες αναπροσαρμογής, δεν ευθύνονται οι καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, άρα να εισπράξει ο Δήμος Καβάλας τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.

-Επίσης, Γιάννη καρντάσι, αποδίδουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Καβάλας τα χρήματα που εισπράττουν από τα ανταποδοτικά τέλη; Εάν υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των χρημάτων, ο Δήμος πρέπει να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει από τους παρόχους την αποκατάσταση της  ροής απόδοσης των ανταποδοτικών τελών. Αλλιώς, να καταθέσουν οι Δήμοι αίτημα, μέσω της Κεντρικής Ένωσης τους (Κ.Ε.Δ.Ε.), να καταργηθούν τα ανταποδοτικά τέλη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και να βρεθεί άλλος τρόπος για την είσπραξη τους. Για παράδειγμα, να ενσωματωθούν τα δημοτικά τέλη στον ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αυτός να εισπράττεται από τους Δήμους. Κι όσοι νοικιάζουν σπίτι, να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού νερού. Τα υπόλοιπα, Γιάννη καρντάσι μου, είναι λόγια για πολιτική κατανάλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.