• Επειδή έγιναν «καραμέλα» στο στόμα των λεγόμενων «προοδευτικών» αριστερών, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, οι φράσεις: «το αυγό του φιδιού», «το τέρας του φασισμού» κ.ά. συναφείς, θέλουμε να σχολιάσουμε το εξής, με αφορμή μία ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του περιφερειακού συμβούλου, Βασίλη Τραϊφόρου. Ο ελληνικός λαός, καταρχάς, δεν είναι άμοιρος ευθυνών, για την κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η αισθητική του, δυστυχώς, έχει χαθεί, γι’ αυτό και στο Κοινοβούλιο βρίσκονται αρκετοί απίθανοι τύποι και κόμματα, τα οποία ιδρύονται και διαλύονται με την ίδια ευκολία. Ο πήχης χαμήλωσε πολύ στην κοινωνία, όπως και στην πολιτική, που είναι ο «καθρέφτης» της κοινωνίας.
  • Εκτός από την οικονομική, η Ελλάδα βιώνει και μία βαθύτατη κρίση αξιών. Σε κάθε περίοδο κρίσης, λοιπόν, «φουντώνει» ο ακραίος λόγος, είτε είναι από τη λεγόμενη Δεξιά, είτε από τη λεγόμενη Αριστερά παράταξη. Θα περιμέναμε, για την ακρίβεια απαιτούμε, από τους εκπροσώπους του «προοδευτικού» χώρου, όπως ο Β. Τραϊφόρος, να «κλείσουν την πληγή» του διχασμού οριστικά και να ενώσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην προσπάθεια να βγει η χώρα από το «τούνελ» της κρίσης.
  • Ωστόσο, άρχισαν να χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική, με τους εκπροσώπους των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Κάποτε, οι εκπρόσωποι των καθεστώτων αυτών αποκαλούσαν τους κομμουνιστές και γενικότερα τους πολίτες με Αριστερή ιδεολογία «μιάσματα» και «εχθρούς της πατρίδας». Σήμερα, οι «προοδευτικοί» της Αριστεράς αποκαλούν τους πολίτες που εκφράζονται υπέρ του έθνους και της πατρίδας, «εθνικιστές», «ακροδεξιούς», «φασίστες» και «πατριδοκάπηλους». Κάποτε, επίσης, οι εκπρόσωποι των ολοκληρωτικών καθεστώτων μιλούσαν στον ελληνικό λαό για τον «κομμουνιστικό φόβο». Σήμερα, οι «προοδευτικοί» της Αριστεράς μιλούν για το «τέρας του φασισμού» που αλλάζει μορφές. Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, πρέπει να υπάρχει ο «δράκος του παραμυθιού», ή ο «μπαμπούλας», για να φοβίζει τα μικρά και αθώα παιδιά.
  • Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα (και όχι μόνο), δεν οφείλεται μόνο στη ψήφο του «αλάθητου» λαού, όπως ειρωνικά υπαινίσσεται ο Β. Τραϊφόρος στην ανάρτησή του. Η ιστορία έχει δείξει ότι, για να «εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού», όπως αρέσκονται να λένε οι «προοδευτικοί» και δήθεν δημοκράτες, πρέπει να συντρέχουν ορισμένοι παράγοντες. Όπως, η πολιτική και οικονομική αστάθεια, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, ο διχασμός και η έξαρση του κακώς εννοούμενου εθνικισμού (αλυτρωτισμός, επεκτατισμός, ιμπεριαλισμός, κ.λπ.).
  • Τότε, λοιπόν, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και «ανθίζει». Πόσες φορές ο ελληνικός λαός, με την «αλάθητη» ψήφο του, έδωσε την εξουσία σε πολιτικές προσωπικότητες της ακροδεξιάς και πόσες σε κόμματα της Αριστεράς; Τώρα, έγραψε ο Β. Τραϊφόρος, το «τέρας του φασισμού» λέγεται «Χρυσή Αυγή» και το ποσοστό του φτάνει, για να είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή, με τη ψήφο του «αλάθητου» ελληνικού λαού, για να μη ξεχνιόμαστε. Μην ανησυχείς φίλτατε Βασίλη. Η ψήφος του «αλάθητου» ελληνικού λαού ανέδειξε πρώτο κόμμα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που σέβεται το πολίτευμα της Δημοκρατίας και τη βούληση των Ελλήνων και των Ελληνίδων!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ψήφος του αλάθητου ελληνικού λαού έδωσε εξουσία στους αριστερούς φασίστες, που πραγματικά πιστέψτε με είναι χειρότεροι από τους δήθεν δεξιούς φασίστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.