• Εδώ και καιρό, καρντάσια, έχω την εξής απορία. Πως μπορεί να επιτρέπεται η έξοδος των μεταναστών και των προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας στο Περιγιάλι, για να κάνουν βόλτα, ψώνια και μπάνιο στη θάλασσα, αλλά να απαγορεύεται (αυστηρά) η είσοδος τρίτων στη δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»;
  • Όπως ειπώθηκε, η δομή έχει χαρακτήρα προσωρινής διαμονής, δηλαδή οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που μεταφέρονται σ’ αυτή, κυρίως από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, παραμένουν για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια πηγαίνουν σε άλλες δομές στην Ελλάδα, γιατί ελάχιστοι υποβάλλουν αίτηση για άσυλο και ακόμα λιγότεροι επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα.
  • Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας, λοιπόν, έχουν εξασφαλισμένη διαμονή και διατροφή, επιδοτούνται για να ψωνίζουν και απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στις ελληνικές παραλίες! Την ίδια ώρα, χιλιάδες Ελλήνων και Ελληνίδων έχουν πνιγεί στα χρέη, αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα είδη διαβίωσης και οι διακοπές είναι απαγορευτικές!
  • Οι κυβερνώντες και οι ντεμέκ αλληλέγγυοι και προοδευτικοί συμπολίτες κάνουν ότι μπορούν, για να επιβάλλουν την παρουσία την παρουσία των αλλοδαπών και αλλόθρησκων στην Ελλάδα. Όμως, η ενσωμάτωση τους στην κοινωνία, δεν μπορεί να γίνει με βίαιο τρόπο.
  • Η καθημερινή πράξη δείχνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να δεχτεί τις δεκάδες χιλιάδες των εισερχομένων από την Ασία και της Αφρική, διότι είναι μία κοινωνία με τη δική της, εντελώς διαφορετική, εθνική, θρησκευτική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα. Την ταυτότητα αυτή, δυστυχώς, δεν σέβονται οι κυβερνώντες, οι γιαλαντζί αλληλέγγυοι, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και οι φιλοξενούμενοι.
  • Πώς να σεβαστούν οι Έλληνες τη διαφορετικότητα των εισερχόμενων ατόμων, που είναι κάθε καρυδιάς καρύδι, όταν οι ξένοι δεν σέβονται τους κανόνες του κοινωνικού συνόλου στο οποίο εισβάλλουν απρόσκλητοι;
  • Υ.Γ. Ο Αύγουστος τελειώνει, αλλά η δέσμευση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι, η δομή στο Περιγιάλι θα αδειάσει έως το τέλος του 2020, δεν φαίνεται να υλοποιείται. Ντροπή στον υπουργό προστασίας του πολίτη! Εκτός αν ο Θίοντορ είπε ψέματα, πως ο υπουργός έκανε τη δέσμευση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.