• Από τις δημοσκοπήσεις περάσαμε στο στοίχημα! Ήταν αναμενόμενο, νομίζω, μετά τις «μεταγραφές» στο χώρο της πολιτικής, να εισέλθουν και οι στοιχηματικές εταιρείες. Ωστόσο, δεν ξέρω εάν το στοίχημα είναι πιο «αξιόπιστο» από τη δημοσκόπηση στην προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος.
  • Για παράδειγμα, διαβάζω τις στοιχηματικές αποδόσεις, που έδωσε γνωστή εταιρεία, για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Καβάλας. Δίνουν (σαφές) προβάδισμα στη Δήμητρα, ενώ γίνεται «μάχη» για τη 2η θέση μεταξύ του Makis και του Θόδωρου Μουριάδη. Οι υπόλοιποι απέχουν μακράν των τριών πρώτων.
  • Πάντως, καρντάσια, μου φαίνεται ξενέρωτο να αντιμετωπίζονται οι εκλογές σαν μία διοργάνωση παγκοσμίου κυπέλλου, ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Λέτε να δούμε τις επόμενες εβδομάδες και προβλέψεις για τα ποσοστά που θα πάρουν οι υποψήφιοι, ή για τους συμβούλους που θα εκλεγούν σε κάθε συνδυασμό;
  • Εάν επιτρεπόταν το στοίχημα στην πολιτική και στην προεκλογική περίοδο, είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα έπαιζαν. Είμαστε λαός που «κυνηγάει την τύχη» σε κάθε ευκαιρία.
  • Λένε, ωστόσο, ότι η εισαγωγή του στοιχήματος έκανε κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα των χειραγωγημένων παιχνιδιών. Των λεγόμενων «στημένων» παιχνιδιών στην ποδοσφαιρική αργκό. Θεωρώ ότι η πολιτική είναι ήδη ένας χώρος που αλλοιώθηκε, επομένως το στοίχημα δεν θα προκαλέσει ζημιά.
  • Είδαμε τα τελευταία χρόνια οι δημοσκοπήσεις να «πέφτουν έξω» στο αποτέλεσμα. Μπορεί να συμβεί και στο στοίχημα το ίδιο. Όμως, οι στοιχηματικές αποδόσεις βασίζονται στον ρεαλισμό. Για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο, είναι πιο ρεαλιστικό να κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο η εθνική ομάδα της Βραζιλίας, παρά η αντίστοιχη του Κατάρ. Αν το κατακτήσει το Κατάρ, θα διαψευστούν οι εταιρείες στοιχήματος, αλλά θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη. Ο παίκτης του στοιχήματος κάνει την επιλογή και είτε θα πάει στο ταμείο, είτε στον… κουβά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.