• «Κολλημένος με την μπάλα», έλεγε ένα παλιό διαφημιστικό σποτ του ΠΡΟ-ΠΟ. Διαβάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στην Καβάλα την περασμένη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, θυμήθηκα το πετυχημένο σποτ του ΠΡΟ-ΠΟ, το οποίο θα παραφράσω, ελαφρώς, για να περιγράψω αυτό που βγάζουν προς τα έξω τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
  • Είναι «κολλημένοι με την εξουσία», από τον Κυριάκο μέχρι τον τελευταίο γραμματέα Δημοτικής Οργάνωσης. Έχουν εθιστεί τα προηγούμενα χρόνια και βρίσκονται σε «στερητικό σύνδρομο» μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (με τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ.).
  • «Δεν πρέπει η πολιτική ηγεσία να μετακυλύει τα προβλήματά της προς τον λαό, αλλά με την προκήρυξη των εκλογών, ο λαός να αποφασίζει προς ποια κατεύθυνση να κινηθεί», είπε ο «σύντεκνος» Μανώλης.
  • Ο κυρίαρχος (ντεμέκ) λαός έκανε τις επιλογές του στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά οι κυβερνήσεις που ανέδειξε κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που επιθυμούσε.
  • Μη μου πεις, Μανώλη, ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ήθελαν να περάσουν τις «Συμπληγάδες» των μνημονίων, που υπηρέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ούτε πως ψήφισαν τον Αλέξη και τους συντρόφους του, για να υπογράψουν τη «συμφωνία» στις Πρέσπες, για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Ούτε καν τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο (μοναδικό) δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015, δεν σεβάστηκε ο Αλέξης.
  • Η «συμφωνία» υπογράφηκε και εγκρίθηκε. Κι όπως είπες: «Οι διεθνείς συμφωνίες, ακόμα κι αν υπογραφούν από δικτατορικά καθεστώτα, δημιουργούν διεθνείς υποχρεώσεις και αλλάζουν μόνο με νέες διεθνείς συμφωνίες».
  • Αλήθεια, αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, θα πιέσει τους Σκοπιανούς να υπογράψουν άλλη συμφωνία, η οποία δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του κρατιδίου αυτού;
  • Δεν το πιστεύω, γιατί πολύ απλά, η Νέα Δημοκρατία θα «τελειώσει τη δουλειά». Ο Αλέξης έδωσε το όνομα στο «βαφτιστήρι» και ο Κυριάκος, θα υπογράψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με τη νέα ονομασία).
  • Δηλαδή, ο ελληνικός λαός να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, για να ολοκληρώσει το (προμελετημένο) έγκλημα, χωρίς, πάλι, τη βούλησή του! Αυτό, Μανώλη μου, το θεωρείς έντιμο πολιτικά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.