«Είναι καιρός, να κάνει χώρο η «φατρία» και να περάσει μπροστά η κοινωνία των πολιτών»

0

Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού: «Ανάσα για το Δήμο» που παρουσίασε, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

«Είναι άμεση ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, για να μπορέσουμε να παράγουμε καινοτομία. Είναι καιρός, να κάνει χώρο η «φατρία» και να περάσει μπροστά η κοινωνία των πολιτών», τόνισε και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού απευθύνεται, κυρίως, στη νέα γενιά, η οποία είναι αδικημένη.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει τις προτεραιότητες για την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Η πρώτη μας έννοια, είναι να δημιουργήσουμε δουλειές για τους δημότες», σημείωσε η Δ. Τσανάκα.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών είναι: Η διατήρηση και επέκταση των τοπικών επιχειρήσεων, η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, η μείωση της εκτός των ορίων του Δήμου κατανάλωσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, η ενίσχυση του επιχειρηματικού ρόλου του Δήμου, κ.ά.

Η δεύτερη μεγάλη ενότητα αφορά την κοινωνική μέριμνα. «Σκοπεύουμε, εκτός από τη δημιουργία ενός Δήμου που θα μάθει να κερδίζει τα χρήματα που χρειάζεται και ενός Δήμου που θα είναι αλληλέγγυος στα προβλήματα των δημοτών», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, ακόμα, προτάσεις για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, των μεταφορών, του αρχαιολογικού συμπλέγματος των Φιλίππων, της παλιάς πόλης (Παναγία), της έρευνας και τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, αν και η Δ. Τσανάκα δήλωσε ότι στην Καβάλα είναι δύσκολη η χρήση του ποδηλάτου.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι στόχος του συνδυασμού: «Ανάσα για το Δήμο», είναι η δημιουργία ενός Δήμου «έξυπνου», δημιουργικού και μοντέρνου, στον οποίο οι δημότες θα καταθέτουν προτάσεις και η διοίκηση θα κάνει τις επιλογές. «Η «Ανάσα» θέλει να βάλει τους πολίτες στο παιχνίδι», σημείωσε.

Στην παρουσίαση του προγράμματος, που έγινε στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», παραβρέθηκαν αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.