Είναι καθήκον, πρωτίστως, η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες της “διπλανής πόρτας”

0

Ο ελληνικός και ο Καβαλιώτικος λαός, έχουν αποδείξει, πολλάκις, ότι είναι αλληλέγγυοι στα δεινά και στον πόνο άλλων λαών. Και έχουν πράξει, με το παραπάνω, το «καθήκον» τους, προσφέροντας από το υστέρημα και το περίσσευμα, για να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Βεβαίως ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα, όπως είπε η φίλτατη εκπρόσωπος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Καβάλας, Σίσυ Νικήσιανη, καλώντας τους Καβαλιώτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν τους Κούρδους πρόσφυγες του Κομπάνι.

Και θα βοηθήσουν, πάλι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

Θα μας επιτρέψουν, ωστόσο, τα μέλη της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Καβάλας, να εκφράσουμε την άποψη, ότι προέχει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες, στους γείτονες, στους συγγενείς και στους φίλους, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι καθήκον μας, πρωτίστως, αγαπητέ Πλούμη Καρακούση, της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Καβάλας, να βοηθήσουμε όσους προαναφέραμε κι έπειτα να «προστρέξουμε» σε βοήθεια στους Κούρδους του μακρινού Κομπάνι, ή σε οποιονδήποτε άλλο λαό της γης.

Δυστυχώς, ακόμα η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τη φοβερή κρίση, για να έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τα δεινά των άλλων λαών.

Κι αν θέλετε, πόσο βοήθησαν οι άλλοι λαοί την Ελλάδα στη δύσκολη περίοδο που διανύει; Η συμπάθεια που εξέφρασαν κάποιοι δεν αρκεί, για να αγοράσουν οι άποροι τρόφιμα, φάρμακα, άλλα είδη πρώτης ανάγκης και να θερμανθούν τον χειμώνα.

Ας δείξουμε, λοιπόν, μεγαλύτερη ευαισθησία στα προβλήματα του τόπου μας κι όταν μπορούμε, θα βοηθήσουμε και τους άλλους.

Αναφέραμε τα παραπάνω, γιατί είναι, πώς να το πούμε, κομμάτι άκαιρο να καλούνται οι Καβαλιώτες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες ενός οικισμού που βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όταν έχουν στο διπλανό σπίτι, ή διαμέρισμα, συμπολίτες με ανάγκες.

Θέλουμε, κλείνοντας, να δούμε την αντιφασιστική πρωτοβουλία Καβάλας, να δείχνει την ευαισθησία της και για τους συμπολίτες αυτούς, που είναι, στην κυριολεξία, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.