• Εάν ο ιδιοκτήτης του ξενώνα δίπλα στο πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων δεν τήρησε την υπόσχεση που έδωσε, ότι θα εκκενώσει εγκαίρως το κατάλυμα από τους φιλοξενούμενους μετανάστες, ώστε να διαθέσει τα δωμάτια στους επισκέπτες του πηλοθεραπευτηρίου που θα έρθουν από μακρινά μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, για να κάνουν τις θεραπείες τους, πως περιμένει ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να υλοποιήσει τη δική του δέσμευση, ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους (2020), η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργεί στο Περιγιάλι, θα αδειάσει σταδιακά από τους φιλοξενούμενους;
  • «Σε ότι αφορά το ξενοδοχείο, ο ξενοδόχος μάλλον δεν θα τηρήσει την υπόσχεση του. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε, αφού είναι ιδιωτικός ο χώρος. Θα γίνει μία επαφή του δημάρχου με τον ξενοδόχο και θα δούμε πως θα πάει το πράγμα. Είναι ένας ανεξάρτητος χώρος, ελπίζουμε να περιορίσει όσο το δυνατό λιγότερο την επισκεψιμότητα. Καλό θα ήταν, οι κλίνες του ξενοδοχείου να προσφέρονται για τους επισκέπτες των λουτρών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα και Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
  • Θα προσθέσουμε, φίλτατε αντιδήμαρχε, ότι, καλό θα ήταν το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» να αποδοθεί στους Καβαλιώτες, διότι ο προορισμός του δεν ήταν να γίνει δομή φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά, αν η δημοτική Αρχή έχει εφησυχάσει στην υπόσχεση που έδωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, τη σημαντική αυτή υποδομή δεν πρόκειται ποτέ να την χαρούνε οι κάτοικοι της Καβάλας.
  • Εάν η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει μία δομή υποδοχής μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην περιοχή, να ζητήσει από τους «αλληλέγγυους» εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στείλουν ειδικά κοντέινερ, ή προκατασκευασμένα καταλύματα, τα οποία θα τοποθετηθούν (αμέσως) σε χώρο εκτός του αστικού ιστού.
  • Έτσι, ο Δήμος Καβάλας θα μπορέσει να αρχίσει τις παρεμβάσεις ώστε το παλιό στρατόπεδο να γίνει επισκέψιμο στους κατοίκους στα ανατολικά της πόλης και όχι μόνο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να δημιουργήσει έναν ποδηλατόδρομο μέσα στο στρατόπεδο, αντί να χρησιμοποιήσει πιλοτικά έναν δρόμο στο κέντρο της Καβάλας. Θα μπορούσε, επίσης, να αξιοποιήσει το παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου, για να χρησιμοποιείται ως προπονητήριο για τους τοπικούς συλλόγους, κ.ά.
  • Και στις δύο περιπτώσεις, του ξενώνα δίπλα στο πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων και του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», ο ιδιώτης και το ελληνικό δημόσιο εκμεταλλεύονται τους χώρους, για να εξασφαλίσουν έσοδα. Ο ιδιώτης, που είχε κλειστό τον ξενώνα στην πανδημία, βρήκε την ευκαιρία να φιλοξενήσει μερικούς μετανάστες και πρόσφυγες με το αζημίωτο. Είμαστε βέβαιοι πως, θα προτιμούσε να παραταθεί η διαμονή τους, παρά να διαθέσει το κατάλυμα για τους επισκέπτες του πηλοθεραπευτηρίου, που είναι άγνωστο πόσοι θα είναι στην ήδη μικρότερη σε χρονική διάρκεια περίοδο λειτουργίας της ιαματικής πηγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.