«Είναι ζήτημα υψίστης σημασίας η αντιπυρική προστασία», δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου

0

Τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κούκουρα, δέχτηκε στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης. Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν, η ανάλυση του σχεδιασμού και των δράσεων, με έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου που άρχισε την 1η Μαΐου και έπειτα από τις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Θάσου και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου τον περασμένο Απρίλιο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Καβάλας, πύραχος Νικόλαος Μπαλατσούκας, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας/Θάσου, Σταύρος Κιβράκης και οι αντιδήμαρχοι περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου. Μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος Θάσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου, των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, είναι άριστη και συνεχής. Σήμερα (χθες) και δια ζώσης, είχαμε την δυνατότητα, με την επίσκεψη του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Κούκουρα, στην Θάσο, να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στον σχεδιασμό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Η αντιπυρική προστασία της Θάσου, αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για τον Δήμο. Προς τούτο και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, συνεχίζουμε, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, να εργαζόμαστε για την καλύτερη αντιπυρική θωράκιση του νησιού. Ο Δήμος Θάσου είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.