-Ακόμα κι αν είναι «φήμη», ότι γίνεται συζήτηση για να «αγοράσει» ο ιδιοκτήτης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου (Ν.Π.Σ.) Βόλος, που επίσης «αγόρασε» τον Α.Φ.Μ. άλλου σωματείου, θεωρούμε δικαιολογημένη την ανησυχία που εξέφρασαν τα μέλη του συνδέσμου φιλάθλων «Γαλάζιοι αργοναύτες». Έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν την άποψη τους δημοσίως (και ευθαρσώς), για κάθε ζήτημα που αφορά στον σύλλογο που στηρίζουν (και υποστηρίζουν) με αγνό τρόπο. Τους συγχαίρουμε για τα αντανακλαστικά που δείχνουν.

-Από κει και πέρα, όταν κάτι είναι γραμμένο δεν αποτελεί φήμη. Ακόμα κι αν γράφτηκε ανώνυμα στο διαδίκτυο σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα γραπτά μένουν και ότι γράφεται, οπουδήποτε, μπορεί να επισύρει νομικές κυρώσεις. Η διαφορά είναι, ότι στις ανώνυμες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, πρέπει να είμαστε, όλοι και όλες, ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Ωστόσο, η ανάρτηση που αφορά στον Α.Ο.Κ. και την αγορά του Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος έγινε από επώνυμο «παράγοντα» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει πολυετή «τριβή» και σημαντική εμπειρία στον χώρο. Θεωρούμε, επομένως, ότι δεν μετέφερε, με «ελαφρά τη καρδία», την συγκεκριμένη «είδηση». Αλήθεια, για ποιο λόγο να «ρισκάρει» επωνύμως την μεταφορά στο διαδίκτυο, το οποίο παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, μία ανυπόστατη είδηση, ή απλά φήμη; Για να ζημιώσει την προσωπική αξιοπιστία του; Εκτός από την κατακραυγή των αναγνωστών, θα «τσαλακώσει» και την προσωπικότητα του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

-Καταρχάς, να αναφέρουμε πως δεν ισχύει αυτό που ακούσαμε, ότι δεν είναι εφικτή η υλοποίηση της συμφωνίας, διότι ο Α.Ο.Κ. και ο Ν.Π.Σ. Βόλος εδρεύουν σε μη όμορους Νομούς. Θα θυμίσουμε ότι, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, που αγωνιζόταν στην Γ΄ εθνική κατηγορία, αγόρασε τον Α.Φ.Μ. του Πανοράματος Θεσσαλονίκης και έτσι απέκτησε το δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας (νυν Basket League) και να έχει επιτυχημένη παρουσία. Επίσης, προ διετίας, ο τότε βασικός μέτοχος της Π.Α.Ε. Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Τομ Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε την επικείμενη συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Π.Α.Ε. Ν.Π.Σ. Βόλος (και δήμαρχο Βόλου), Αχιλλέα Μπέο, για την αγορά του Α.Φ.Μ. του θεσσαλικού συλλόγου. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, τα εμπλεκόμενα σωματεία δεν βρίσκονται σε όμορους Νομούς.

-Η άποψη μας είναι, ότι μετά τον υποβιβασμό του Α.Ο.Κ. στην Γ΄ εθνική κατηγορία και την επικείμενη διάλυση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, έως και τις 30 Ιουνίου 2022, κάποιοι θέλουν να εμφανιστούν για να ζητήσουν από την διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., να τους παραχωρήσει την διαχείριση της ομάδας ποδοσφαίρου. Είναι πιθανό, λοιπόν, ο «παράγοντας»-»δημοσιογράφος» που έκανε την ανάρτηση στο διαδίκτυο, για την συμφωνία αγοράς του Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος από τον Α.Ο.Κ., να είναι ο «προάγγελος» της κίνησης των άγνωστων υποψήφιων «επενδυτών», ή ατόμων που θέλουν να αναστατώσουν, πάλι, τους φιλάθλους και τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Η επιλογή του χρόνου, για να διαρρεύσει η «φήμη», δεν έγινε τυχαία. Αν είχε σκοπό ο Alexander Haditaghi να αγοράσει τον Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος, ώστε ο Α.Ο.Κ. να αγωνιστεί στην Super League, δεν θα δαπανούσε χρήματα στα δικαστήρια, ούτε θα έκανε συμβόλαια με τριάντα ποδοσφαιριστές και τον Alexander Nouri, τον περασμένο Δεκέμβριο, για να μπει στην επίπονη διαδικασία διεκδίκησης της παραμονής στην Super League 2. Θα αγόραζε το περασμένο φθινόπωρο τον Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος και θα έκανε την «ευχάριστη» ανακοίνωση ο ίδιος, όπως έκανε ο Τομ Παπαδόπουλος. Και δεν θα έβαζε έναν «παράγοντα»-»δημοσιογράφο», να αναρτήσει στο διαδίκτυο μία φήμη.

-Καλώς, λοιπόν, ο σύνδεσμος φιλάθλων «Γαλάζιοι αργοναύτες» αντέδρασαν αμέσως και ξεκαθάρισαν πως δεν τους εκφράζουν τέτοιου είδους «συναλλαγές», που αφορούν την αγαπημένη τους ομάδα και «βιτρίνα» του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κωνσταντίνε. Μα ο Alex έρχεται από εβδομάδα για να συνεννοηθεί με τον ερασιτέχνη για την ομάδα κ πως θα κινηθουνε προκειμένου ο ΑΟΚ είτε να παίξει στην SL2 ή στην Γ Εθνική. Από ότι κατάλαβα υπάρχει πλήρη ταύτιση απόψεων ερασιτέχνη κ Alex. Τώρα για το ΑΦΜ έχω να πω ότι καλά κάνει κ αντιδρά ο ΣΦΑΟΚ. Υπάρχει ένα αλλά. Ποιο είναι αυτό; Βάζει τον Alex στο κάδρο κ τον στοχοποιει. Ενώ υποτίθεται ότι είναι μαζί με τον Alex σε αυτή την προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας. Αυτοί οι οποίοι εδώ κ ένα χρόνο προσπαθούν να μειώσουν τον Alex στα μάτια των καβαλιωτων, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Βασίλης Βακιρτζης στο ραδιόφωνο, έριξαν το τυράκι κ ο ΣΦΑΟΚ τσίμπησε με αποτέλεσμα να καταφέρεται κατά της νυν διοίκησης κ έτσι άθελά του έγινε πιόνι των αντιπάλων του Alex. Όλη η ανακοίνωση ήταν πολύ ωραία κ μάλιστα όλες αυτές οι παρομοιωσεις πολύ εύστοχες. Όμως ήταν γενική κ αόριστη κ καταφερονταν κατά πάντων. Δεν είναι έτσι όμως. Έπρεπε να είχαν ρωτήσει, να είχαν ψάξει κ να είχαν καταλάβει το παιχνιδάκι αυτών που θέλουν να διώξουν τον Alex. Δυστυχώς βιάστηκαν κ έπεσαν στην παγίδα τους. Πάμε τώρα στην ουσία για το ΑΦΜ. Σίγουρα δεν ισχύει το ομορο γιατί αλλιώς η Ελπίδα Σκουταρεως δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Βέροια το 2019. Βέβαια όταν κάποιοι συνάδελφοι σου Κωνσταντίνε παίρνουν μικρόφωνο θα πρέπει να ξέρουν ότι οι νομοι Ημαθίας κ Σερρών δεν συνορεύουν κ να μην λένε ότι να ναι στον αέρα. Μια ματιά στον χάρτη της Ελλάδας δεν βλάπτει. Επίσης το πιο σημαντικό πρέπει να αλλάξεις σήμα, χρώματα κ ονομασία. Η Βέροια άλλαξε σήμα, άλλαξε χρώματα, από μπλε – κόκκινο έγινε μαύρο με χρυσάφι κ λευκό κ τέλος άλλαξε κ ονομασία από ΓΑΣ Βέροια έγινε ΝΠΣ Βέροια, όπως κ ο ΝΠΣ Βόλος. Θέλετε κάτι τέτοιο; Θέλετε Νέες Καβαλες χωρίς το ΑΟ, χωρίς το καραβάκι κ χωρίς το μπλε κ το λευκό; Θέλετε άλλη μια ομάδα έκτρωμα στην Ελλάδα; Να σας θυμίσω ορισμένες τέτοιες: Η Χαλκηδόνα που έγινε Ατρόμητος, η Κασσάνδρα που έγινε Ολυμπιακός Βόλου ενώ ήδη υπήρχε ο Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου, η Πυδνα Κιτρους που έγινε ΝΠΣ Βόλος, η Ελπίδα Σκουταρεως που έγινε φυσικά ΝΠΣ Βέροια κ φυσικά δεν γίνεται να ξεχάσουμε τον πρωταθλητή του είδους στις εξαγορές ΑΦΜ κ όχι μόνο, τον Ηρακλή, που πρώτα έγινε Πόντιοι Κατερίνης, μετά Ηρακλής Αμπελοκήπων (εδώ δεν αγόρασε ΑΦΜ, απλά συμπορευτηκε πέρυσι) κ τελικά ΠΟ Τριγλια. Νομίζω ότι μου διαφεύγει κι άλλη εξαγορά ΑΦΜ από τον Ηρακλή. Νομίζω του Αιγινιακου. Επίσης ο Απόλλων Καλαμαριάς που πήρε το ΑΦΜ του Βατανιακου κ έγινε Απόλλων Ποντου. Θέλετε τέτοιον ΑΟΚ; Εγώ πάντως όχι. Άμα ο Alex θέλει ο ΑΟΚ σε δύο χρόνια θα παίζει SL. Στο χέρι του είναι. Εδώ χάσαμε δεκαετίες κ δεκαετίες στα δύο χρόνια θα κολλήσει η ομάδα; Alex go on . We never give up. Σε τελική ανάλυση Alex εσύ μας έμαθες να αγωνιζομαστε. Δεν θα τα παρατησουμε για ένα ΑΦΜ.

  2. Πάντως εδώ στο Βόλο δεν υπάρχει τέτοια φημολογία, δεν έχει γραφτεί σε κανένα site τίποτα άλλο πέρα από την κόντρα του Δημάρχου Μπεου κ ιδιοκτήτη του ΝΠΣ Βόλου με τον Άρη. Επίσης υποστηρίζεται ότι θέλει να πουλήσει την ομάδα σε Αμερικανούς επενδυτές. Αλλά για εξαγορά του ΑΦΜ από τον ΑΟΚ δεν έχει γραφτεί τίποτα. Στην Καβάλα αυτή η φήμη γράφτηκε Τρίτη κ σήμερα που είναι Πέμπτη δεν έχει αναπαραχθεί ακόμα εδώ στον Βόλο. Από αυτό κ μόνο μπορείς να καταλάβεις πολλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.