Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με θέμα: «Ανάγκη για ενέργειες πρόληψης κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων επί της Εγνατίας οδού». Επέστησε την προσοχή του υπουργού, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στο πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους οδηγούς, και ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες οδηγούς, που χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό (ύψος Ιάσμου), για μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετά έτη, καθώς η Εγνατία οδός κατασκευαστικά στο σημείο εκείνο είναι υπερυψωμένη, κάτι που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και την ελλιπή σήμανση, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα για ασφαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του προβλήματος είναι, η τοποθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού τόσο για την προειδοποίηση των οδηγών, όσο και για την προστασία των οχημάτων από τους ισχυρούς ανέμους.

Έκανε λεπτομερή αναφορά στο ιστορικό του προβλήματος, καθώς και στις ενέργειες που έγιναν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Ξάνθης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, πως συχνά η Τροχαία Ξάνθης προβαίνει σε απαγόρευση, ή και περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της επικινδυνότητας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ευχαριστεί τον διοικητή της Διεύθυνσης Τροχαίας Ξάνθης, την Ένωση Επαγγελματικών Φορτηγών Οχημάτων Νομού Ξάνθης και την Ένωση Επαγγελματικών Φορτηγών Οχημάτων Νομού Καβάλας, για τα στοιχεία που του παρείχαν. Ρωτά τον υπουργό αν: 1) Θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να τοποθετηθούν, τουλάχιστον, ανεμοπετάσματα και φωτεινές προειδοποιητικές πινακίδες, 2) Θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να συσταθεί Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, παράρτημα Εγνατίας οδού, όπως σε όλους τους άλλους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Είναι σίγουρος, πως το ζήτημα θα διευθετηθεί, καθώς έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.