• Η δήλωση του προέδρου του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καβάλας, Γιάννη Χαλεπιάδη, ότι μόνο οι δύο από τις εννέα γραμμές είναι βιώσιμες στην πόλη της Καβάλας, είναι απόδειξη πως πρέπει η διοίκηση να επανασχεδιάσει τα δρομολόγια και να βρει τρόπους ώστε να κάνει ελκυστική στους Καβαλιώτες την αστική συγκοινωνία.
  • Θα επανέλθουμε με την πρόταση επέκτασης της αστικής ζώνης μέχρι τη Νέα Καρβάλη, το Παληό και τον Αμυγδαλεώνα, με τη δημιουργία νέων γραμμών που θα εξυπηρετούν περισσότερες περιοχές. Για παράδειγμα, είπε ο πρόεδρος ότι η γραμμή που συνδέει το νοσοκομείο μετά τις 2 το απόγευμα έχει πολύ μικρή επιβατική κίνηση, σχεδόν «νεκρώνει». Αν η γραμμή αυτή επεκταθεί προς τον Αμυγδαλεώνα, πιστεύουμε ότι θα «αναζωογονηθεί», αφού θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους του οικισμού. Επίσης, εάν η αστική συγκοινωνία επεκταθεί μέχρι τη Νέα Καρβάλη, μπορεί να συγχωνευθεί η γραμμή προς το δημοτικό κοιμητήριο και να εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός επιβατών.
  • Ακόμα, η γραμμή προς το Παληό θα τονώσει την κίνηση των γραμμών προς τις ακτές Καλαμίτσα και Μπάτη, οι οποίες το καλοκαίρι έχουν κάμψη. Όσον αφορά τις γραμμές στις οποίες μετακινούνται λιγοστοί επιβάτες, δύο τρία άτομα ανά ώρα(!), θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθούν. Έτσι, θα εξοικονομηθούν πόροι, αλλά και λεωφορεία, για να ενισχυθούν οι νέες μεγάλες γραμμές με τακτικά δρομολόγια και σύγχρονα οχήματα. Με τον σχεδιασμό μεγαλύτερων γραμμών, την τοποθέτηση καινούργιων στεγάστρων στις στάσεις, την τιμολογιακή πολιτική και τον εκσυγχρονισμό του στόλου, είμαστε βέβαιοι ότι το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών θα είναι μία επιχείρηση με ικανοποιητική κερδοφορία. Δεν θα αλλάξουν, βεβαίως, οι Καβαλιώτες από τη μια μέρα στην άλλη νοοτροπία όσον αφορά τη χρήση του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που θα «βολεύονταν» με τη φθηνή αστική αστική συγκοινωνία. Ιδιαίτερα από τα προάστια της πόλης που προαναφέρθηκαν.
  • Η διοίκηση της Energean Kavala B.C. ανακοίνωσε την ανάθεση της θέσης του προπονητή της ανδρικής ομάδας στον Νίκο Πενταζίδη. Η προσφορά του Νίκου στο σύλλογο είναι αναμφισβήτητη. Ως παίκτη, ως συνδετικού κρίκου της διοίκησης με την ομάδα, προπονητή και οποιουδήποτε άλλου ρόλου του ανατέθηκε. Χωρίς υπερβολή, ο Νίκος είναι το «πολυεργαλείο» στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.
  • Το ερώτημα είναι, γιατί η διοίκηση δεν τον διατήρησε πρώτο προπονητή μετά τον υποβιβασμό από την Α2 εθνική στη Β΄ εθνική κατηγορία και έκανε την «παρένθεση» με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη. Τι άλλαξε στις δύο περιόδους που μεσολάβησαν και κρίθηκε ότι είναι κατάλληλος να αναλάβει, πάλι, τα «ηνία» της ανδρικής ομάδας; Στα δύο τελευταία έτη εργάστηκε, αν δεν κάνουμε λάθος, μόνο στο τμήμα εφήβων της «Ένωσης» την περασμένη περίοδο. Είναι, όμως, αρκετό αυτό, για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας στην πρώτη ομάδα του συλλόγου;
  • Δεν έχουμε δει πολλές διοικήσεις συλλόγων, να επιλέγουν για προπονητή στην πρώτη ομάδα, τον προπονητή του εφηβικού τμήματος. Ιδιαίτερα σε συλλόγους που αγωνίζονται στις υψηλές εθνικές κατηγορίες. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί στις λεγόμενες «τοπικές» κατηγορίες, ή στη Γ΄ εθνική κατηγορία (στην καλύτερη περίπτωση).
  • Ο Ν. Πενταζίδης μπορούσε να κάνει το «αγροτικό» του στην προπονητική, αρχίζοντας από ένα σύλλογο στο πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ή να παραμείνει στο τμήμα εφήβων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και να δουλέψει μερικά χρόνια στην «παραγωγή» παικτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Κι όταν θα ήταν έτοιμος για το υψηλότερο βήμα στην καριέρα του, θα έβρισκε στην πρώτη ομάδα τους παίκτες που ο ίδιος ανέδειξε από το εφηβικό τμήμα!
  • Με τα παραπάνω, δεν απορρίπτουμε την αγάπη του Ν. Πενταζίδη στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και στο άθλημα, ούτε αποκλείουμε την πιθανότητα να πετύχει στη νέα πρόκληση. Θα αναμένουμε από τη διοίκηση του συλλόγου να ανακοινώσει τον (αγωνιστικό) στόχο της ερχόμενης περιόδου, για να σχολιάσουμε περισσότερα. Σε πρώτη φάση, θέλουμε να αναδείξουμε την προχειρότητα, την έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και τις παλινωδίες στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της «Ένωσης», που έχουν «καθηλώσει» την ομάδα μακριά από την Α1 εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.