Ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Παγγαίου, Δημήτρη Μπαταλογιάννη, καλεί την δημοτική Αρχή να σχεδιάσει και να κατασκευάσει κτήριο για την στέγαση δεύτερου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Οφρυνίου της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Με παρέμβαση της παράταξής μας «Σωστή Επιλογή», στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αναφερθήκαμε στο «καυτό» πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Κάρυανης, Οφρύνιου, παραλίας Οφρυνίου και Ορφανίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε ένα κτήριο, στο πρώτο δημοτικό σχολείο σε δυναμικότητα μαθητών στον Δήμο Παγγαίου και το τρίτο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με 231 μαθητές, από τους οποίους οι 190 μετακινούνται από την παραλία Οφρυνίου, Κάρυανης και Ορφανίου, να στοιβάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο, στο οποίο χρησιμοποιούνται μέχρι και οι διάδρομοι για διδασκαλία και να δημιουργείται μία απαράδεκτη κατάσταση.

Παράλληλα, στο σχολείο αυτό έχουμε 100 αλλοδαπούς μαθητές, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα, παιδιά εργατών γης, με αποτέλεσμα το μάθημα της ελληνικής γλώσσας να είναι άμεσης προτεραιότητας. Οι μαθητές στριμώχνονται σε 12 αίθουσες σε κάποιες των περιπτώσεων, των 25 ατόμων, αλλά και σε μικρά λυόμενα, που στην περίοδο της πανδημίας δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλη αυτή, η τραγική εικόνα συμπληρώνεται με μαθητές να κάνουν μαθήματα ένταξης στους διαδρόμους του σχολικού αυτού κτηρίου.

Πέραν αυτού, ενώ στην παραλία Οφρυνίου, πλέον, δημιουργείται εκρηκτική και ραγδαία αύξηση μόνιμου πληθυσμού, δεν είναι δυνατό να μετακινούνται μαθητές δημοτικού σε αποστάσεις, που ουσιαστικά ταλαιπωρούν τα παιδιά του Δήμου μας. Η δημοτική Αρχή του δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, προτιμά και πάλι ως πρόχειρη και απαράδεκτη λύση, την μέθοδο εγκατάστασης λυομένων κατασκευών-κοντέινερ στις αυλές των σχολείων, παρά να προχωρήσει σε σύγχρονες παρεμβάσεις. Πλέον, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, ώστε να αποσυμφορήσουμε το ήδη υπάρχον και να δημιουργήσουμε μία εκπαιδευτική υποδομή, που να απαντάει στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, διαβάσαμε επιστολή του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Οφρυνίου, ο οποίος υπογραμμίζει τις αδυναμίες του σχολικού συγκροτήματος και περιγράφει την υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση. Για ακόμα μία φορά αναφέραμε την απουσία ενδιαφέροντος από την δημοτική Αρχή, η οποία υπερηφανεύεται για το έργο της στις υποδομές της εκπαίδευσης στον Δήμο Παγγαίου, όπου …τα λόγια της είναι πιο μεγάλα από τα έργα της.

Ο δήμαρχος των λυομένων αιθουσών, πρέπει να σταματήσει την τακτική να στοιβάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει βιώσιμες και αξιοπρεπείς λύσεις για τους μαθητές μας. Άμεση και απαραίτητη ανάγκη επιβάλλει την ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Οφρυνίου. Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή», όπως κάνει πάντα, θα σταθεί αρωγός σε μία κοινή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, του δημοτικού σχολείου Οφρυνίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.