• Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε ότι για την περιμετρική οδό της Καβάλας υπάρχει μία διερευνητική προμελέτη, ενώ πρόσθεσε στον τοπικό Τύπο ότι θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για να συζητήσουν να γίνει η οριστική προμελέτη και μετά η οριστική μελέτη!
  • Προεκλογικά, επίσης, ο Χρήστος Μέτιος, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από τον συνυποψήφιο του, Κώστα Κατσιμίγα, ανέφερε ότι για να υλοποιηθεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο, χρειάζεται να γίνουν τουλάχιστον δέκα μελέτες! Μετά την επανεκλογή του, ανακοίνωσε, περιχαρής, ότι εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οδικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα δύο εκατομμύρια ευρώ αφορούν στην μελέτη ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού της Καβάλας.
  • Το έτος 2002, η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., είχε αναθέσει στην εταιρεία «Χωροτεχνική Α.Ε.» την οριστική μελέτη της περιμετρικής οδού., από τη χ.θ. (χιλιομετρική θέση) 2+100 μέχρι τη χ.θ. 8+100. Δέκα έτη αργότερα, τον Ιούλιο του 2012, το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε την μελέτη της επίγειας χάραξης (σ.σ. με την μικρή σήραγγα), στην οποία αντιτάχθηκαν: ο σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, ο πολιτιστικός σύλλογος Χωράφας, το Οικολογικό Στέκι Καβάλας, ο πολιτιστικός σύλλογος «Φίλοι του Δάσους» και ο σύλλογος μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης!
  • Επί 18 έτη, τουλάχιστον, γίνονται μελέτες για το υπόλοιπο τμήμα της περιμετρικής οδού της Καβάλας! Λυπούμαστε πολύ, αλλά πρόκειται για εμπαιγμό των Καβαλιωτών. Με πρόσχημα τις μελέτες, συνεχίζεται η σπατάλη χρημάτων από το υστέρημα του ελληνικού λαού, για να κερδίζουν μερικοί πολιτικά και οικονομικά.
  • Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2012, είναι η «εντολή» να τελειώσει το έργο. Επιλέχθηκε η χάραξη και έπρεπε να υλοποιηθεί τόσα έτη. Σήμερα, ωστόσο, έρχεται ο περιφερειάρχης να πει ότι χρειάζονται ακόμα δέκα μελέτες και δύο εκατομμύρια ευρώ, για την ολοκλήρωση της μελέτης. Η διοίκηση της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» είπε στον δήμαρχο Καβάλας, ότι υπάρχει μία διερευνητική προμελέτη! Και ο δήμαρχος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα ξανασυναντηθεί με τον περιφερειάρχη, για να συζητήσουν να γίνει η οριστική προμελέτη!
  • Μία εικοσαετία, περίπου, δεν μπορεί να είναι τροχοπέδη η γραφειοκρατία, για να κατασκευαστεί ένα κομμάτι δρόμου μερικών χιλιομέτρων, που θα δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό της πόλης. Να βρεθεί η μελέτη της εγκεκριμένης επίγειας χάραξης, να επικαιροποιηθεί και η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. να χρηματοδοτήσει το έργο, είτε από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, είτε ζητώντας τη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης. Η υπομονή των Καβαλιωτών εξαντλήθηκε. Ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Καβάλας, αλλά και οι ντόπιοι βουλευτές, δεν έχουν άλλη «πίστωση χρόνου» για το συγκεκριμένο αναγκαίο έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.