Η ανάθεση της διοργάνωσης του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου παγκορασίδων-παμπαίδων (βόρειος όμιλος) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποδεικνύει, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Φιλόσογλου, ότι η Καβάλα εδραιώθηκε στον χάρτη του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Η επιτυχία αυτή, συμπλήρωσε, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς και της καλής συνεργασίας μεταξύ της δημοτικής αρχής, των σωματείων και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στο Δημαρχείο, παραβρέθηκε, για μερικά λεπτά, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία επεσήμανε ότι έπειτα από αρκετά χρόνια στην αφάνεια, η Καβάλα μπήκε και πάλι δυναμικά στο χώρο του κλασικού αθλητισμού. «Όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα είκοσι χρόνια, καταφέραμε να τα κάνουμε στα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η Καβάλα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ακόμα μία σημαντική διοργάνωση του στίβου. Εύχομαι καλή διαμονή στους επισκέπτες και καλή επιτυχία στους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων), για την «τυφλή» εμπιστοσύνη που μας δείχνει και τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Φιλόσογλου, που εργάζεται πολλές ώρες στον τομέα του αθλητισμού. Η Καβάλα αρέσει, πείθει και πρωταγωνιστεί», ανέφερε.

Με ενθουσιώδη τρόπο μίλησε και ο εκπρόσωπος (μέλος του διοικητικού συμβουλίου) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Σάββας Νικολαΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι: «Έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Με την αναβάθμιση που έγινε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», είναι το δεύτερο καλύτερο σε εξοπλισμό μετά το Ο.Α.Κ.Α. Από τις πληροφορίες που έχω, επίσης, θα κάνουμε ρεκόρ στις συμμετοχές και στις κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Εισπράττω μεγάλο ενθουσιασμό από τους ξένους που θα έρθουν. Είμαι βέβαιος ότι θα διοργανώσουμε καλύτερους αγώνες», ενώ το ίδιο σημείωσε και για τον αγώνα του ελληνικού γκραν πρι «Δαβιτζόγλεια», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Μίλησαν ακόμα, η πρόεδρος του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.), Κατερίνα Δράκου, ο πρόεδρος του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού «Φίλιππος», Τάσος Ιωαννίδης και ο έφορος του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», Δημήτρης Αρβανιτίδης. Και οι τρεις παράγοντες του τοπικού κλασικού αθλητισμού σημείωσαν ότι θα γίνει μία αθλητική «γιορτή» το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου 2017 στο δημοτικό στάδιο Καβάλας, «Ανθή Καραγιάννη» και κάλεσαν τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να ενθαρρύνουν τους αθλητές και τις αθλήτριες των τοπικών συλλόγων. Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 5:15μ.μ., ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους προκριματικούς τα πρωινά και τους τελικούς των αγωνισμάτων τα απογέυματα του Σαββατοκύριακου. Συμμετοχή δήλωσαν περισσότεροι από χίλιοι αθλητές, από εκατόν πενήντα, περίπου, σωματεία!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here