Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Παπατολίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δηλώσεις του κυρίου Τοψίδη, υποψήφιου περιφερειάρχη και προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, σχετικά με τον κατώτατο μισθό, αναδεικνύουν περίτρανα ποια συμφέροντα έχει επιλέξει να υπηρετήσει κι αυτός ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Οι ανησυχίες του κυρίου Τοψίδη πάνε χέρι-χέρι με τις ανησυχίες των μεγαλοεργοδοτών.

Από τη μία πλευρά, η τοποθέτηση του συγκαλύπτει την απάτη της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και συνδυάζει τη σημερινή πενιχρή αύξηση με νέα φοροεπιδρομή, που θα παίρνει πίσω ακόμα και τα ελάχιστα που θα δουν οι εργαζόμενοι από αυτή την αύξηση. Από την άλλη, ο κύριος Τοψίδης, ως μεγαλοεργοδότης, πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα, απαιτώντας για χάρη του συνόλου των μεγαλοεργοδοτών, όχι μόνο να μην αυξηθούν οι σημερινοί άθλιοι μισθοί, αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί και η φορολογία των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ανθρώπους που διατρανώνουν ότι είναι ταγμένοι στο στόχο της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Στους Δήμους και τις Περιφέρειες σήμερα απαιτούνται, περισσότερο από ποτέ, άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων, αποφασισμένοι να συγκρουστούνε. Η μόνη επιλογή για τα λαϊκά στρώματα είναι, η στήριξη των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές για τα δίκια του λαού».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.