• Εάν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) λειτουργούσε με ιδιωτικοοικονομικές συνθήκες, δεν θα έκαναν «κουμάντο» οι εργαζόμενοι. Δεν θα επέλεγε το σωματείο των εργαζομένων τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, αλλά η διοίκηση θα επέλεγε το εργατικό δυναμικό.
  • Δεν είναι τυχαίο πως δεν έχει «στεριώσει», ακόμα, πρόεδρος στην επιχείρηση επί θητείας Δήμητρας Τσανάκα. Η δήμαρχος έχει κάνει κινήσεις με σκοπό να αποκαταστήσει την εργασιακή ειρήνη, αλλά το σωματείο εργαζομένων θα ζητήσει, σε λίγο, να αλλάξουν και οι αντιδήμαρχοι για να ικανοποιηθεί! Αποφάσισε, ακόμα, να δοθεί το κομμάτι της αποκατάστασης των βλαβών στα δίκτυα τα Σαββατοκύριακα σε ιδιώτη, για να μη κάνουν υπερωρίες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης! Εκείνοι, ωστόσο, δεν βοήθησαν τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να τελειώσει με τις συνδέσεις των κατοικιών στο Χαλκερό και τη συνοικία της Παναγίας, οι οποίες έπρεπε να γίνουν, όπως ανέφερε η δήμαρχος, από πέρσι. «Τους παρακαλούσε, πότε με το καλό και πότε με το άγριο, ο Ξανθόπουλος, γιατί στο Χαλκερό οι κάτοικοι θα βρεθούν να πληρώνουν το νερό στην τιμή της Καβάλας, χωρίς να γίνουν οι συνδέσεις!», είπε η δήμαρχος.
  • Σε ποια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα θα παρακαλούσε ο εργοδότης το προσωπικό να κάνει μία δουλειά και αυτή η δουλειά να μην έχει γίνει μετά από ένα έτος; Όσοι αποτελούν τον Οργανισμό που λέγεται Δ.Ε.Υ.Α.Κ., πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους και να περιοριστούν σ’ αυτό. Ο πρόεδρος ασκεί διοίκηση, οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών υλοποιούν την πολιτική της διοίκησης και οι εργαζόμενοι εκτελούν τις εντολές των προϊσταμένων και του διοικητικού συμβουλίου. Αλλιώς, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Οργανισμός αυτός.
  • Όσον αφορά τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκη Παπαδόπουλο, όταν γίνει δήμαρχος, να εφαρμόσει αυτά που υποστηρίζει σήμερα (εκ του ασφαλούς) περί διαχείρισης του προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Να δώσει, δηλαδή, την ελευθερία στους συνδικαλιστές της επιχείρησης, να επιλέγουν εκείνοι τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών και τον πρόεδρο της αρεσκείας τους. Κι αυτός, να εγκρίνει τις επιλογές τους! Σε έξι μήνες, πολύ πιθανό και λιγότερο, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα «κατεβάσει ρολά». Το εγγυόμαστε!
  • Η ομαλότητα στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα επικρατήσει, αν πάψουν μερικοί να κάνουν πολιτικό παιχνίδι και αφήσουν τη διοίκηση να υλοποιήσει την πολιτική της, για την οποία θα κριθεί από τους καταναλωτές, δηλαδή τους δημότες Δήμου Καβάλας. Όταν η επιχείρηση δεν παράγει έργο, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Από την κεφαλή έως τον τελευταίο εργαζόμενο. Άλλος μεγαλύτερο και άλλος μικρότερο. Η ευθύνη δεν είναι μπαλάκι, για να το ρίχνει ο ένας στον άλλο.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές προσώπων στις διοικητικές θέσεις έως τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει να επιτελέσει σημαντικά έργα τους επόμενους μήνες, όπως το μεγάλο έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Δεν θα ασχολούμαστε με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, για τα πρόσωπα που διοικούν την επιχείρηση, αλλά και το σωματείο εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.