Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας: Θα κατασκευάσει 192.205 μέτρα αγωγών ύδρευσης

0

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) και της εταιρίας ΤΕΚΑΛ, για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας-ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας», με συνολικό προϋπολογισμού 14.180.000 ευρώ.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ και Β΄ βαθμού «Αντώνης Τρίτσης» και προβλέπει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε τρεις (3) περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας. Συγκεκριμένα, στην κεντρική, που περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο της πόλης, τις συνοικίες Άγιος Ιωάννης, Αγία Βαρβάρα, Πεντακόσια, στην δυτική, που περιλαμβάνει τις περιοχές Αγία Παρασκευή, Άγιος Λουκάς, Νεάπολη και στην ανατολική, που περιλαμβάνει την περιοχή Περιγιάλι.

Θα κατασκευαστούν 192.205 μέτρα αγωγών ύδρευσης, που θα συνθέτουν το πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης. Το πρωτεύον δίκτυο, 39.655 μέτρων, θα αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ110mm, Φ125mm, Φ160mm, Φ200mm, Φ250mm, Φ315mm, Φ355mm και θα μεταφέρει το πόσιμο νερό δημιουργώντας κλειστούς βρόγχους, που θα εξασφαλίζουν την καλή κυκλοφορία του νερού εντός του δικτύου και την δυνατότητα συντήρησής του. Το δευτερεύον δίκτυο, 152.550 μέτρων, θα αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ63mm και Φ75mm και θα διανέμει το νερό στις ιδιοκτησίες. Θα κατασκευαστούν 8.001 ιδιωτικές συνδέσεις, που αντιστοιχούν σε 31.800 ενεργά υδρόμετρα, ενώ προβλέπεται και η συντήρηση όλων των υφιστάμενων δεξαμενών ύδρευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.