Η ενίσχυση των εσόδων και ο (περαιτέρω) εκσυγχρονισμός της επιχείρησης, μέσω της χρηματοδότησης έργων από προγράμματα, είναι οι βασικοί στόχοι της δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α., Απόστολος Χρόνης, με θέμα τον απολογισμό του πρώτου έτους δράσεων. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., σημείωσε ο δήμαρχος, είναι ένας μεγάλος και ζωντανός Οργανισμός, που διαχειρίζεται το πολύτιμο (φυσικό) αγαθό που είναι το νερό. Και πρόσθεσε ότι, από την πρώτη ημέρα η δημοτική Αρχή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό. Ευχαρίστησε τον Απ. Χρόνη, για την προσφορά του στην επιχείρηση και δήλωσε ότι τα επόμενα έτη θα γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα από τη Δ.Ε.Υ.Α.

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ήταν, για πολλά χρόνια, υποτιμημένη στο μυαλό των δημοτών και, δυστυχώς, μερικών αιρετών», σχολίασε ο Απ. Χρόνης και συμπλήρωσε ότι, το μείζον πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α. σε όλη τη χώρα, είναι η υποστελέχωση. «Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας είναι λίγοι και κακοπληρωμένοι», είπε. Στη συνέχεια, μίλησε επιγραμματικά για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, για εκείνες που προγραμματίστηκαν και έκανε ειδική αναφορά στα πεπραγμένα της επιχείρησης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Απαντώντας στα ερωτήματα των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης είπε, ακόμα, πως καταβάλλεται προσπάθεια, «γίνεται κυνήγι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ώστε να εισπραχθούν περισσότερα χρήματα από τους οφειλέτες (σ.σ. υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ από διακανονισμένες και μη οφειλές καταναλωτών), ενώ η επιχείρηση επεξεργάζεται την τιμολογιακή πολιτική του έτους 2021, με γνώμονα να καλύψει την υστέρηση στα έσοδα των προηγούμενων ετών. Τέλος, τόνισε ότι: «Πρέπει να «τρέξουμε» για να φέρουμε χρήματα από προγράμματα, για να υλοποιήσουμε νέα έργα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.