Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας (πρώην Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή), μετά τη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, για το ζήτημα της ζημιάς στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αν οι ημέρες που διέρχεται η χώρα δεν ήταν τόσο δύσκολες και οδυνηρές, οι ισχυρισμοί στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που παρουσιάστηκαν μέσα από μία κομματική φιέστα, ηγετικών, αλλά και νεοφώτιστων, σχετικά με το τόσο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Καβάλας, την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για επιθεώρηση. «Στου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον καιρό πέφτουν οι γέφυρες σωρό!». Ευρισκόμενοι από καιρό σε παραλήρημα, εξαπολύουν γελοίες κατηγορίες περί ευθυνών και μικροκομματικών συμφερόντων, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάσουν αντιπολιτευτικό λόγο. Να φανούν, να υπάρξουν! Σε ποιους όμως;

Σε μία τοπική κοινωνία, που γνώρισε την κυβερνητική απαξίωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε όλα τα καυτά θέματα που την απασχολούν; Υπήρξε κάποια υπόθεση της πόλης, στην οποία η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε λύση, ή την προχώρησε έστω ένα βήμα παρακάτω; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, την αποστράγγιση και άρδευση στα Τενάγη, την ύδρευση στον πρώην Δήμο Φιλίππων, την απεμπλοκή στο ιδιοκτησιακό του παλιού νοσοκομείου, του παλιού Δικαστηρίου, ή του στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»; Πουθενά! Πέρασαν και δεν ακούμπησαν!

Δυστυχώς, για τον τόπο μας, στον Δήμο Καβάλας, η θητεία της Δήμητρας Τσανάκα συνέπεσε με μία αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση, αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Του κόμματος, που τίναξε στον αέρα μία ολόκληρη χρονιά με τους παλιμπαιδισμούς, τις παλινωδίες και τα capital controls, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου, ακόμα και για καθημερινά θέματα και που στο υπόλοιπο της θητείας του φρόντιζε να ναρκοθετεί κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αυτοδιοικητικές Αρχές, δεν έχουν τις δυνάμεις, τους πόρους και τις υποδομές, να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα. Μπορεί να έχουν τις ιδέες, το πολιτικό όραμα για τον τόπο τους (και η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα τα είχε), αλλά χρειάζεται η συνδρομή και η υποστήριξη μιας ικανής κεντρικής διοίκησης, που θα της δώσει τα όπλα, τα μέσα και τις λύσεις που της αναλογούν, για να γίνουν σημαντικά βήματα μπροστά, αλλά και να αντιμετωπιστούν έκτακτα σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό της πεσμένης γέφυρας. Έρχονται, λοιπόν, σήμερα να μας πουν τι;

Ότι μπορούσαν να αποκαταστήσουν τη γέφυρα μέσα σε τέσσερις μήνες!!! Τότε, γιατί δεν το έπραξαν; Γιατί, ενώ αποδέχθηκαν ότι η γέφυρα δεν ανήκει στον Δήμο Καβάλας, αλλά αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου, δεν απάντησαν ποτέ στην έγγραφη έκκληση της τέως δημάρχου, για την ανάληψη από την πλευρά τους όλων των πρωτοβουλιών που απαιτούνταν, αλλά και την επιλογή της προσφορότερης λύσης; Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα και θα στοιχειώνουν, από εδώ και πέρα, κάθε προσπάθεια τους να αποκαταστήσουν απέναντι στον Καβαλιώτικο λαό, την έτσι κι αλλιώς θλιβερή εικόνα τους.

Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλύτερα να σκύβουν το κεφάλι σε μία ένδειξη ελάχιστης αυτοκριτικής και αναστοχασμού. Και η συγγνώμη δεν βλάπτει, λυτρώνει. Δείχνει πως έστω και αργά στέκονται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, απέναντι στις ολιγωρίες του κέντρου. Ή, μήπως, δεν είναι έτσι και η κυβέρνησή σας αγνόησε τις εκκλήσεις της τότε δημοτικής Αρχής, γιατί δεν θέλατε να πάρει εκείνη τα εύσημα; Η αφάνεια είναι μερικές φορές βολική, γιατί καλύπτει τη γύμνια. Καλύτερα να μείνετε εκεί και να αφήσετε την πόλη και τη χώρα να προκόψουν με την κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.