Δώδεκα τα κρούσματα covid-19 σε τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια

0

Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) εκφράζει την ανησυχία της, για τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 σε μονάδα παραγωγής τυριού στα Λιμενάρια. Σε δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η κατάσταση στην τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι, σύνολο δώδεκα, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοιό, από τους τριάντα, περίπου, που εργάζονται. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, της δημοτικής Αρχής και της εργοδοσίας, που από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των κρουσμάτων, δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της διασποράς, δεν έγινε η απαιτούμενη ιχνηλάτηση επαφών, δεν μπήκαν σε προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι που είχαν επαφή με τα πρώτα κρούσματα, με αποτέλεσμα να νοσήσουν πολλοί περισσότεροι. Η κατάσταση με τα κρούσματα στο τυροκομείο αφορά άμεσα όλους τους κατοίκους των Λιμεναρίων. Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ιχνηλάτησης και αποφυγής της διασποράς του ιού με ευθύνη του κράτους είναι επιβεβλημένη. Εδώ και τώρα:

-Να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται και παράλληλα, να γίνει απολύμανση όλων των χώρων. Eπαναλαμβανόμενα τεστ με ευθηνη του Ε.Ο.Δ.Υ. σε όλους τους εργαζόμενους, ιχνηλάτηση στο οικογενειακό περιβάλλον. Απομόνωση σε όσους νοσούν από το οικογενειακό περιβάλλον που δεν χρειάζονται νοσήλια σε νοσοκομείο με μέριμνα του κράτους, σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου.

-Να δοθεί αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν, χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ, ούτε ένα ένσημο, για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.

-Να δοθεί ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

-Να γίνουν πιο πυκνά, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στα Λιμεναρια και στα άλλα χωριά από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

-Να εξασφαλιστούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου όλα τα βασικά είδη στις οικογένειες που είναι σε καραντίνα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.