• Εάν έχετε σύνδεση Cosmote TV, καρντάσια, πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στα δύο Καβαλιωτάκια, που έχουν κάνει γνωστή την πόλη παγκοσμίως. Αναφέρομαι στην Σταυρούλα Τσολακίδου (φωτογραφία) και στον Δημήτρη Χατζή, που φοιτούν, ακόμα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Η Σταυρούλα Τσολακίδου, πριν κλείσει τα 18 έτη, έχει αναδειχτεί τρεις (συνεχόμενες) φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι! Η νέα «βασίλισσα» του πνευματικού αυτού αθλήματος, άρχισε να παίζει σκάκι από την ηλικία των 8 ετών. Δηλαδή, πριν συμπληρώσει μία δεκαετία ενασχόλησης, έχει κατακτήσει, ήδη, τρεις παγκόσμιους τίτλους! Γνωρίζετε πολλούς αθλητές, ή πολλές αθλήτριες, που κατέχουν μία τέτοια αξιοζήλευτη επίδοση και μάλιστα, σε τόσο νεαρή ηλικία;
  • Ο Δημήτρης, επίσης, είναι ο νεότερος κατασκευαστής ρομπότ στον κόσμο! Σε ηλικία 15 ετών κατασκεύασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο ονόμασε Troopy, που κάνει κινήσεις και συνομιλεί με τον χειριστή του. Ο στόχος του, είναι να τελειώσει το σχολείο και να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό πάνω στη ρομποτική. Για τον Δημήτρη ενδιαφέρθηκε το φημισμένο τεχνολογικό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μ.Ι.Τ. (Massachusetts Institute of Technology). Γνωρίζετε πολλούς 16χρονους, που είναι στη «λίστα» ενδιαφέροντος ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστήμιων του κόσμου; Πώς να μην αισθανόμαστε, οι Καβαλιώτες, υπερήφανοι για τα παιδιά αυτά; Και εις ανώτερα παιδιά!
  • Η Σταυρούλα και ο Δημήτρης δείχνουν το δρόμο σε όλους μας. Δείχνουν ότι, η επιτυχία χρειάζεται αγάπη γι’ αυτό που ασχολείται ο καθένας και η καθεμία, στόχο, ταλέντο και πολλή δουλειά. Η Ελλάδα συνεχίζει να βγάζει σπουδαία ταλέντα σε όλους τους τομείς. Μακάρι να μπορούσε να τα κρατήσει εδώ και να τα αξιοποιήσει για το καλό της ελληνικής κοινωνίας. Αφού δεν είναι εφικτό αυτό, τότε καλώς ξενιτεύονται για να μη χαθούν. Στο εξωτερικό «αρπάζουν από τα μαλλιά» τις ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.