OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Ματούλα Σερετοπούλου είναι η επιλογή του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών Νέστου», για να συμμετέχει στην τελευταία περίοδο της θητείας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νέστου. Η Μ. Σερετοπούλου θα συνεργαστεί με τον απερχόμενο επικεφαλής του συνδυασμού, Περικλή Αμπεριάδη, τον οποίο διαδέχεται ο Τάσος Σαλαμπάσης. Με αφορμή την ανακοίνωση για την Μ. Σερετοπούλου, ο συνδυασμός «Δύναμη Πολιτών Νέστου» κάνει μία αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής και της υποψηφιότητας του Σάββα Μιχαηλίδη στο ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου», συνεπής στις θέσεις της για δημοκρατικότητα και πολυφωνία, εναλλάσσει κάθε έτος τον δεύτερο δημοτικό της σύμβουλο στο συμβούλιο του Δήμου Νέστου. Φέτος, το εκλογικό έτος 2019, μαζί με τον Περικλή Αμπεριάδη, είναι η σειρά της Ματούλας Σερετοπούλου να εκπροσωπήσει την ομάδα και να συμβάλει, με τον λόγο και τις θέσεις της, στα κοινά της τοπικής κοινωνίας. Η προσωπικότητά της σηματοδοτεί για μας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιζητούμε να υπάρχουν στο θεσμό αυτό, αλλά κι ευρύτερα. Της ευχόμαστε καλή δύναμη κι αγωνιστικό πνεύμα.

Για τη «Δύναμη Πολιτών Νέστου», το 2019 είναι ένα έτος που μπορεί -και πρέπει- να αποτελέσει την αρχή για μία ουσιαστική αλλαγή στα τοπικά πράγματα. Δυστυχώς, η θητεία της διοίκησης του κυρίου Τσομπανόπουλου, δεν κατόρθωσε να αλλάξει επί της ουσίας τίποτα από όσα οι προηγούμενες διοικήσεις έχουν παγιώσει σε αυτό τον τόπο. Αντίθετα, η σημερινή δημοτική αρχή:

 • ΔΕΝ παρουσίασε κανένα έργο (μετά από τέσσερα χρόνια έφερε προς ψήφιση μόνο δύο μελέτες!).
 • ΔΕΝ έκανε παρεμβάσεις, για να βελτιωθούν ζητήματα της καθημερινότητας (σκουπίδια, χόρτα, ασφαλτοστρώσεις, έλλειψη προσωπικού για το ασθενοφόρο, συχνές διακοπές υδροδότησης σε χωριά, καμία προσπάθεια για τόνωση της αγοράς).
 • ΔΕΝ μπόρεσε να συνεργαστεί ουσιαστικά με τους προέδρους των χωριών και συλλόγων επιδεικνύοντας άλλοτε απαξιωτική αδιαφορία κι άλλοτε πολιτικό ρεβανσισμό.
 • ΔΕΝ αξιοποίησε το δυναμικό του Ορεινού αφήνοντάς το στη μοίρα του, τη στιγμή που οι πρόεδροι των χωριών και των τοπικών συλλόγων παλεύουν με την καθημερινότητα.
 • ΔΕΝ έδωσε άλλη πνοή στην Κεραμωτή, η οποία έχει να αντιμετωπίσει μόνη της την αύξηση του αριθμού των τουριστών (που δεν προήλθε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, αλλά τυχαία, παρά τον φυσικό και οικολογικό πλούτο της περιοχής), το ρόλο του λιμανιού της (η διοίκηση Τσομπανόπουλου ποτέ δεν διεκδίκησε το Λιμενικό Ταμείο, ενώ στο θέμα των «βαρέων οχημάτων» λειτούργησε με μειωμένα αντανακλαστικά).
 • ΔΕΝ κατάφερε να απορροφήσει ευρωπαϊκά προγράμματα (μόνο τρία, την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμοι έχουν τριπλάσια απορροφητικότητα).
 • ΔΕΝ σταμάτησε την αναξιοπρεπή σχέση εξάρτησης με τους πολίτες συνεχίζοντας τη λογική των «διμήνων», όχι με κοινωνικά, ή οικονομικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά (προσλαμβάνονται μόνο οι «ημέτεροι»).

Η σημερινή δημοτική αρχή, είναι η διοίκηση του ΔΕΝ, της ΑΡΝΗΣΗΣ, της ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ, της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ. Στην καλύτερη περίπτωση, λειτούργησε διαχειριστικά με μία ευθυνόφοβη λογική κακώς εννοούμενου δημοσίου. Και τώρα, που η θητεία της τελειώνει, λανσάρει αυτή την απραγία ως πολιτική λιτότητας. Ωστόσο, οι πολίτες δεν ψήφισαν έναν δήμαρχο για να τον ακούνε τέσσερα χρόνια να δικαιολογείται, αλλά για να τους δίνει λύσεις και να παλεύει γι’ αυτές. Και δυστυχώς, η διοίκηση του κυρίου Τσομπανόπουλου απείχε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της.

Στον αντίποδα, προβάλλει ως λύση η πολιτική πρόταση του κυρίου Μιχαηλίδη. Μία πρόταση, όμως, που δοκιμάστηκε και καταψηφίστηκε για τον συγκεντρωτισμό της, για την αναξιοκρατία (λογικές «ημέτερων») και για την αυτοκρατορική αισθητική. Μάλιστα, η αντιπολίτευση του κυρίου Μιχαηλίδη αυτά τα τέσσερα χρόνια, υπήρξε άνευρη, κουρασμένη, σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ η διάθεση για συνεργασία προσέκρουε σε προσωπικά προβλήματα κι έριδες κι όχι σε πολιτικές θέσεις. Η πρόταση του κυρίου Μιχαηλίδη είναι εκ των πραγμάτων πολιτικά «γερασμένη», ξεπερασμένη από τις συνθήκες και δυστυχώς, θυμίζει «κακό, ξαναζεσταμένο φαγητό».

Ζούμε στον Δήμο Νέστου. Έναν τόπο με πολιτιστικό και οικολογικό πλούτο. Το παρελθόν είναι παρελθόν, δεν έχει νόημα να στεκόμαστε άλλο σ’ αυτό. Η κριτική δεν έχει ουσία, αν δεν υπάρχει αντιπρόταση. Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» έχει βαθιά πίστη στη δημοκρατία και στο διάλογο, στις ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις που διαμορφώνονται εντός των μικρών κοινωνιών. Τέσσερα χρόνια πολιτευθήκαμε ως δημοτική παράταξη εντός του δημοτικού συμβουλίου -κι όχι μόνο- με συνέπεια στις θέσεις μας, στο πρόγραμμα που καταρτίσαμε πριν πέντε χρόνια με ομάδες εργασίας και διάθεση για συνεργασία.

 • Διεκδικούμε μία άλλη ματιά στα πράγματα, χωρίς εξαρτήσεις και εκβιασμούς.
 • Διεκδικούμε αξιοκρατία κι αξιοπρέπεια για τον συμπολίτη μας (δεν θα επιτρέψουμε πια τις προσλήψεις «ημετέρων», παρά μόνο με κοινωνικά κι οικονομικά κριτήρια).
 • Διεκδικούμε λύσεις που θα αντιμετωπίζουν άμεσα τα καθημερινά προβλήματα.
 • Διεκδικούμε σεβασμό και ανοχή στη διαφορετικότητα.
 • Διεκδικούμε αλληλεγγύη.
 • Διεκδικούμε σύζευξη της πολιτιστικής παράδοσης με τη σημερινή εποχή.
 • Διεκδικούμε ερεθίσματα για τους νέους και τις νέες.
 • Διεκδικούμε να προσφέρει ο τόπος μας ό,τι μπορεί με σεβασμό στο περιβάλλον.
 • Διεκδικούμε να γίνει ο Δήμος Νέστου αυτό που πραγματικά είναι, ένας τόπος που αξίζει κανείς να ζει, να μεγαλώνει τα παιδιά του, με ποιότητα ζωής και να δημιουργεί.

Είναι καιρός να απεγκλωβιστούμε από τα στερεότυπα και τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι καιρός να αλλάξουμε. Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.