Δόθηκε, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, η εντολή για την εκκίνηση των εργασιών της ανάπλασης και επέκτασης του δικτύου πεζοδρόμων στην πλατείας καπνεργάτη, με την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΔΕΚΑΤ Α.Ε. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.878.542 ευρώ και χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν από το έτος 2008, όταν άρχισε ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής πρότασης με χρήματα του Ε.Σ.Π.Α. Η δημοπράτηση του έργου έγινε το έτος 2017, ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης Πόλεων, όμως οι εργασίες σταμάτησαν λόγω καταγγελίας που επικαλείτο νόμο του 2013, σύμφωνα με τον οποίο, για να πεζοδρομηθούν δρόμοι έπρεπε να αλλάξει το σχέδιο πόλης. Οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στον μικρότερο δυνατό χρόνο, με παρεμβάσεις νομικών και τεχνικών συμβούλων κι έτσι έφτασε η ημέρα υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, όπως είπε ο δήμαρχος.

Για τα τεχνικά στοιχεία του έργου μίλησε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιάννης Ιακωβίδης, ο οποίος τόνισε ότι σκοπός του έργου είναι, να μετατρέψει το κέντρο της πόλης ώστε να είναι πιο φιλόξενο για τους πεζούς, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο μέτωπο για την ασφαλή κίνηση των πεζών. Στην ουσία, είπε ο αντιδήμαρχος, θα γίνει επέκταση του υπάρχοντος δικτύου πεζοδρόμων και θα ενοποιηθούν οι περιοχές του αγίου Νικολάου, της πλατείας Ελευθερίας, των πεζοδρόμων, μέχρι την πλατεία καπνεργάτη και τον δημοτικό κήπο. Υπενθύμισε ότι, η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών έναντι των οχημάτων, ήταν δέσμευση της διοίκησης του Δήμου. Τα βασικά στοιχεία της μελέτης προβλέπουν τα ακόλουθα:

-Θα πεζοδρομηθούν τα τμήματα των οδών Αβέρωφ και Κασσάνδρου, από την οδό Ομονοίας μέχρι την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου μέχρι την οδό Κύπρου αντίστοιχα.

-Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται από την οδό Δαμιανού προς την οδό Κύπρου.

-Θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στην θέση του υπάρχοντος μεταξύ των οδών Δαμιανού και Κασσάνδρου.

-Η πιάτσα των ΤΑΞΙ θα μεταφερθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.