Συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για να συζητήσει τα ακόλουθα θέματα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» και «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2020-2021». Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, παραβρέθηκαν ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πρόδρομος Φωτακίδης, ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου, Κωνσταντίνος Χιώτης και εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Καβάλας.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών, των χιονοπτώσεων και του παγετού, συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας, για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν, ήταν η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων, που δυσκολεύουν το έργο των εμπλεκόμενων φορέων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.