• Δεν έχουμε τις τεχνικές γνώσεις, για να εκφράσουμε σωστή και αντικειμενική κρίση, ωστόσο κάποια πράγματα θεωρούμε ότι υπερβαίνουν τη λογική. Όπως, η μη αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε στη στέγη του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας. Ήταν μήνας Δεκέμβριος του έτους 2010, αν ενθυμούμαστε καλά, όταν ένας άνεμος, όχι ισχυρός (σ.σ. καμία σχέση με τους ανεμοστρόβιλους που βλέπουμε τα τελευταία έτη), «ξήλωσε» το προστατευτικό κάλυμμα του μονωτικού στρώματος πετροβάμβακα και κατέστρεψε το αλεξικέραυνο σύστημα.
  • Πάρθηκε, έτσι, η απόφαση να απομακρυνθεί και ο πετροβάμβακας, αφού υπήρχε κίνδυνος να βραχεί από τις βροχές και λόγω του βάρους, να πιέζει την οροφή του κολυμβητηρίου. Έκτοτε, ειπώθηκαν και γράφτηκαν διάφορα, για την αποκατάσταση της ζημιάς. Σε μερικούς μήνες συμπληρώνονται εννέα συναπτά έτη χωρίς να γίνει το παραμικρό.
  • Κι αναρωτιόμαστε, είναι τόσο δύσκολο έργο η αποκατάσταση, ώστε να χρειάζονται πέντε έτη για να τελειώσει μία μελέτη; Αναφερόμαστε στην μελέτη που θα έκανε η σημερινή δημοτική αρχή, για να διερευνηθεί ο καλύτερος τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, η οποία είναι η 3η στη σειρά που θα ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό. Ας ευχηθούμε ότι στη διάρκεια της θητείας της, η στέγη του δημοτικού κολυμβητηρίου θα αποκτήσει την απαραίτητη προστασία από τις καιρικές συνθήκες και τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Ας ελπίσουμε, επίσης, ότι η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα παραδώσει έτοιμη την μελέτη.
  • Όσον αφορά το παλιό κολυμβητήριο, δίπλα στο πάρκο Φαλήρου, δεν θα αξιοποιηθεί σύντομα. Το πιο πιθανό είναι, ότι δεν θα επαναλειτουργήσει ως αθλητική εγκατάσταση, διότι ο σχεδιασμός του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για το τμήμα του παραλιακού μετώπου από τον υπήνεμο μόλο μέχρι τον κόμβο Φαλήρου, είναι διαφορετικός.
  • Έως τότε, όμως, οφείλει ο διαχειριστής και ιδιοκτήτης του ακινήτου να το διατηρεί, τουλάχιστον, καθαρό και σε αξιοπρεπή κατάσταση. Δηλαδή, ο Ο.Λ.Κ. να φροντίσει να απομακρύνει τον άχρηστο, πλέον, μηχανολογικό εξοπλισμό, να επιδιορθώσει την περίφραξη, να περιποιηθεί το πράσινο και να καθαρίσει το χώρο από τα απορρίμματα.
  • Η άποψη μας είναι, πως έως ότου υλοποιηθεί ο μεγαλεπήβολος σχεδιασμός, μπορεί να εκμισθώσει την εγκατάσταση σε ιδιώτη, όπως κάνει με τα κτίρια στον υπήνεμο μόλο, για να λειτουργήσει ένα ωραιότατο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετερία-μπαρ και υποδομές για παιχνίδι με το υγρό στοιχείο (μία μικρή waterland).
  • Ίσως στο μέλλον, η χρήση αυτή, να ενσωματωθεί στον σχεδιασμό που έχει ο Ο.Λ.Κ. και να συνεχιστεί αποφέροντας ένα ακόμα έσοδο στην Ανώνυμη Εταιρεία. Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν βγαίνει σε διαγωνισμό και το παλιό κολυμβητήριο, όπως θα γίνει με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον υπήνεμο μόλο. Προφανώς, αν μπορούσε να εκμισθωθεί, το διοικητικό συμβούλιο θα είχε πάρει τη σχετική απόφαση εδώ και καιρό, αμέσως μετά την παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.