– Είναι δυνατόν, καρντάσια, να βάλεις Δραμινό δημοσιογράφο να γράψει αφιέρωμα για την τουριστική προβολή της Καβάλας σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας! Για όνομα του Θεού!
– «Η Καβάλα, για εμάς που μεγαλώσαμε στη Δράμα, είχε διττή σημασία: ήταν η μεγάλη, αλλά και η μισητή πόλη», έγραψε το ακρντάσι και συνεχίζει: «Υπάρχει μία παμπάλαια «έχθρα» ανάμεσά μας. Οι Καβαλιώτες μας ζήλευαν, διότι είχαμε τη Δόξα Δράμας και καλό αποχετευτικό σύστημα, ενώ εμείς τους εχθρευόμασταν, διότι είχαν τη θάλασσα».
– Συγνώμη, καρντάσια Δραμινοί, που ο Θεός προίκισε την Καβάλα με τη θάλασσα. Αλλά, πείτε μου, είναι λόγος αυτός για να έχετε εχθρότητα απέναντι σε μία γειτονική πόλη;
– Αυτό μου θυμίζει τη γνωστή ελληνική ρήση εκείνου που εύχεται, επειδή δεν έχει κατσίκα, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
Με τέτοιο μυαλό, καρντάσια, προσδοκάτε να πάτε μπροστά; Λυπάμαι, αλλά τέτοιες αντιλήψεις μειώνουν αυτούς που τις έχουν και όχι τους γείτονες.
– «Η Καβάλα είναι μία πόλη που τα έχει όλα, αλλά δίνει, πολλάκις, μια κάποια κυκλοθυμική εντύπωση…», έγραψε ακόμα το καρντάσι ο Δραμινός δημοσιογράφος.
– Εδώ έχω μία ένσταση. Η Καβάλα τα είχε όλα, γιατί την τελευταία δεκαπενταετία, τουλάχιστον, γίνεται η μεγάλη αποψίλωση, με την ανοχή των Καβαλιωτών πολιτικών.
– «Η ακτογραμμή της είναι υπέροχη, αλλά σαν την Χαλκιδική δεν έχει», έγραψε. Δεν πειράζει, καρντάσι, οι 14 “Γαλάζιες Σημαίες» για το 2016 είναι καλές.
– Και καταλήγει: «Η Καβάλα είναι παρεξηγημένη πόλη. Και όμορφη. Πολύ όμορφη».
– Το ερώτημα είναι ποιος την έχει «παρεξηγήσει» την Καβάλα. Μάλλον οι γείτονες της, που έχουν μία άλλη αντίληψη, ίσως αυτή που τους βολεύει, για τους Καβαλιώτες και την πόλη.
– Δεν πειράζει, καρντάσια, εμείς, πάντως, σας αγαπάμε κι ας μας εχθρεύεστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.