Δράσεις ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας στο πανέμορφο φυσικό τοπίο του Ζυγού

0

Η φήμη του κάλλους που έχει το φυσικό τοπίο στο δημοτικό διαμέρισμα Ζυγού, ξεπέρασε τα όρια του Δήμου Καβάλας και της ελληνικής επικράτειας. Απόδειξη είναι, ο αριθμός των αλλοδαπών που συμμετέχουν στις «Δασικές διαδρομές», που αυξάνεται κάθε χρόνο. Στη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Απριλίου 2016, θα συμμετέχουν αρκετοί Βούλγαροι και Άγγλοι. Οι ξένοι είναι ενθουσιασμένοι με την ομορφιά του τοπίου και από τη φιλοξενία, σημείωσε ο Σπύρος Μουράτης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου 2016, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Οι «Δασικές διαδρομές» είναι μία διοργάνωση μαζικής άθλησης με ορεινές δραστηριότητες, όπως οι αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας. Στο πρόγραμμα προστέθηκαν, φέτος, τρεις ακόμα αγώνες τρεξίματος 5, 10 και 28 χιλιομέτρων. Ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ανέφερε πως είναι μία ευκαιρία για τους Καβαλιώτες, να γνωρίσουν ένα κομμάτι γης του Δήμου Καβάλας που δεν είναι ευρύτερα γνωστό και πρόσθεσε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση στηρίζει κάθε προσπάθεια, που έχει στόχο να αναδείξει τέτοιες περιοχές.

«Η Καβάλα έχει μοναδικό φυσικό πλούτο, που συνδυάζει τη θάλασσα και το βουνό. Τέτοιες διοργανώσεις αναδεικνύουν τον πλούτο αυτό και ενισχύουν τον μαζικό αθλητισμό», είπε η Αναστασία Ιωσηφίδου, πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», ενώ ο αντιδήμαρχος νεολαίας και αθλητισμού, Γιώργος Φιλόσογλου, συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Καβάλας είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησε, εκτός από τον Σπύρο Μουράτη και ο Χρήστος Καρυάτης, πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου «Κύκλοτρον», ο οποίος επεσήμανε ότι η καθιέρωση και η διεύρυνση της διοργάνωσης εξαρτάται από την οικονομική στήριξη. Αμφότεροι ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας, τη «Δημωφέλεια» και κυρίως τους εθελοντές. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα: www.zigosrace.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.