Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο ΟΤΕ και ο Δήμος Καβάλας, προφανώς μετά τις διαμαρτυρίες και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μετακίνησαν το ΚΑΦΑΟ, που το είχαν τοποθετήσει κολλητά στις Καμάρες, στο παλιό υδραγωγείο, που αποτελεί ένα από τα μνημεία σύμβολα της πόλης. Βεβαίως, η στήλη είχε δημοσιεύσει το παράδοξο γεγονός, όπως και άλλες εφημερίδες της Καβάλας, και είχαμε ζητήσει να μετακινηθεί αμέσως σε άλλο σημείο. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης, είχε υποσχεθεί ότι το ΚΑΦΑΟ θα φύγει από τη θέση αυτή, πράγμα που έγινε τις μέρες αυτές. Προφανώς, κάποιος τεχνικός μελετητής, που δεν είχε αντιληφθεί πόσο προσβάλει το ΚΑΦΑΟ την ιστορικότητα του μνημείου, σχεδίασε να τοποθετηθεί στο σημείο αυτό, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει την άποψη του Δήμου ή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Βλέποντας τα συνεργεία να ασχολούνται με την τοποθέτηση οπτικών ινών στον κήπο μπροστά στις Καμάρες, τις προηγούμενες μέρες, στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας, επαναφέραμε το αίτημα και υπενθυμίσαμε την υπόσχεση του Δημ. Τουλκίδη, για τη μεταφορά του ΚΑΦΑΟ, αλλά, όπως αποδείχθηκε, το όλο έργο είχε ως μοναδικό σκοπό την μεταφορά του, στην διασταύρωση της Ελλ. Δημοκρατίας με την οδό Κολοκοτρώνη. Με το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα της ύπαρξης του τοπικού τύπου. Αποδεικνύεται επίσης, ότι οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας, διατηρούν την απαραίτητη ευαισθησία και αποδέχθηκαν και διόρθωσαν το λάθος…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.