Με τη χρήση βιολογικών σκευασμάτων, για πρώτη φορά, γίνεται η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ευρύτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης φέτος και τα δύο επόμενα έτη (2021, 2022). Στην τριετία αυτή, όπως ανέφερε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, θα δαπανηθεί για το πρόγραμμα το χρηματικό ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 900.000 ευρώ θα διατεθούν στην Π.Ε. Καβάλας. Ήδη, γίνονται «σαρωτικοί» επίγειοι ψεκασμοί από οκτώ συνεργεία του αντίστοιχου αναδόχου του έργου σε περιοχές των Δήμων Νέστου και Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσουν οι Δήμοι Θάσου και Παγγαίου.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών, σημείωσε ο Κ. Αντωνιάδης, αποτελεί στοίχημα για τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδσονίας-Θράκης, ενώ συμπλήρωσε ότι η βελτίωση είναι ήδη εμφανής. «Το αποτέλεσμα θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η χρονιά είναι η πιο δύσκολη, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19) και την απειλή του ιού του δυτικού Νείλου. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε τυχεροί και δεν θα έχουμε κρούσματα από τον ιό του δυτικού Νείλου», είπε ο νομίατρος, Χρήστος Παπαδόπουλος και σημείωσε ότι άλλες Περιφέρειες της χώρας αντέγραψαν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Επ’ ευκαιρία, αναφέρθηκε στο ζήτημα των λαϊκών πανηγυριών και τον υψηλό κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού Covid-19 που υπάρχει σ’ αυτά. Τόνισε ότι, εφόσον οι διοργανωτές δεν μπορούν να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν θα διεξάγονται μαζικές συναθροίσεις διασκέδασης. «Δεν γίνεται να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες και να λειτουργεί ο κόσμος ανεξέλεγκτα στα πανηγύρια. Θα υπάρχουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους», δήλωσε.

Επίσης, ο Κ. Αντωνιάδης ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο, που θα τοποθετήσει καινούργιο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον οδικό κόμβο της Σκάλας Ποταμιάς. «Η βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου στη Θάσο, είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση μας. Η Θάσος είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Περιφέρεια μας και πρέπει να φροντίζουμε για τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών του νησιού», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.