Διοργανώνεται διαδικτυακό σεμινάριο για τα δάση και την άγρια ζωή

0

Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο: «Μαθαίνουμε για τα δάση και την άγρια ζωή», διοργανώνεται την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, με την συνεργασία οκτώ Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), έντεκα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Αρκτούρος».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, σκοπός της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι, η ενημέρωση των εκπαιδευτικών με νέες γνώσεις για τα δάση, την άγρια ζωή, την βιοποικιλότητα, το φυσικό περιβάλλον και η υποστήριξή τους, για υλοποίηση αντίστοιχων διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

-Ο ρόλος των Φορέων Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας.

-Κίνδυνοι για την άγρια ζωή και τρόποι αντιμετώπισης.

-Παρουσίαση διαδραστικών εκπαιδευτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων για τα δάση και την άγρια ζωή, από την περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος».

-Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για διαδικτυακά περιβαλλοντικά προγράμματα.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί από απόσταση, λόγω της πανδημίας COVID-19, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex του Υπουργείου παιδείας δίνοντας την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Το σεμινάριο διοργανώνεται με την συνεργασία των Κ.Π.Ε. Αρναίας, Βιστωνίδας, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκίς, Παρανεστίου, Ποροΐων, Φιλίππων, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ροδόπης, Σερρών, Χαλκιδικής και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δράμας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ροδόπης και της περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Αρκτούρος». Η συμμετοχή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης γίνεται δια των υπευθύνων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ή σχολικών δραστηριοτήτων εκτός των Δ.Π.Ε. Κιλκίς και Χαλκιδικής, που γίνεται δια των προϊσταμένων εκπαιδευτικών θεμάτων. Συμμετέχουν ακόμα με εισηγητές, τα Δασαρχεία Σταυρούπολης, Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει το Κ.Π.Ε. Κιλκίς, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-B’ Κύκλος», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Οργάνωση «Αρκτούρος» συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος με τους διακριτικούς τίτλους «ΣΤΗΡΙΖΩ», «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» και «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» του Υπουργείου εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ: 2019ΣΕ03900001): «Επιχορήγηση και προβολή δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στην Μακεδονία και στην Θράκη».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.