Την αγανάκτηση και λύπη εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, για όσα μεθοδευμένα εξελίσσονται στην Τουρκία και ειδικότερα, για την απόφαση της μετατροπής του Χριστιανικού ναού της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Το ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας συνήλθε εκτάκτως την 16η Ιουλίου 2020, μετά την ανακοίνωση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και εξέδωσε το εξής ψήφισμα, απευθυνόμενο σε κάθε θεσμό δικαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί Χριστιανικό ναό, εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και προσκύνημα για όλους τους Χριστιανούς στην οικουμένη και ιδιαίτερα τους ορθόδοξους. Ο ναός της Αγίας Σοφίας νοείται από τον πολιτισμένο κόσμο μόνο ως σύμβολο και κληροδότημα πολιτισμού της παγκόσμιας Χριστιανικής ιστορίας της οικουμένης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη του, για όσα μεθοδευμένα εξελίσσονται στην Τουρκία, θέτοντας σε κίνδυνο τον μοναδικό χαρακτήρα της παγκόσμιας πολιτιστικής αυτής κληρονομιάς. Δηλώνει συμμέτοχος σε κάθε συλλογική προσπάθεια φορέων της Δικαιοσύνης, για τη διατήρηση του ανωτέρω χαρακτήρα του ναού της Αγίας Σοφίας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.