-Υπάρχουν λίγες φωνές, αλλά υπάρχουν, που υποστηρίζουν ότι, ο Α.Ο.Κ. δεν πρέπει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, στο οποίο δήλωσε συμμετοχή η διοίκηση του ερασιτεχνικού σωματείου, αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια νομικής ανατροπής της απόφασης που πήρε, ομόφωνα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» 1965 στο πρωτάθλημα της Super League 2.

-Την άποψη αυτή θεωρούμε πιο σωστή, για να στηριχθεί η δίκαιη διεκδίκηση να τοποθετηθεί ο Α.Ο.Κ. στην κατηγορία Super League 2. Οι περισσότεροι θα αντιδράσουν, αφού αν η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας δεν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής, θα υποβιβαστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία. Θεωρητικά έτσι είναι.

-Ωστόσο, αν δεχτεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, θα αποδεχτεί, συγχρόνως, την άδικη, παράνομη και σκόπιμη, κατά την άποψη μας, απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αλλά και την απαράδεκτη πολιτική απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να καταργήσει την κατηγορία Football League. Θα πρόκειται για παγκόσμια «πρωτοτυπία», ότι ένα σωματείο πέτυχε αγωνιστικά δύο ανόδους και θα επιστρέψει, χωρίς να υποβιβαστεί αγωνιστικά, στην ίδια κατηγορία που αγωνιζόταν προ διετίας! Διότι, αν ένα σωματείο δεν εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Super League 2, έπρεπε να «υποβιβαστεί» στην Football League και όχι στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Η «αναδιάρθρωση», επομένως, προκάλεσε δύο αντικειμενικά και σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο είναι, ότι δεν μπορεί να συμπληρωθεί ο αριθμός των τριάντα έξι (36) σωματείων στην Super League 2. Και το δεύτερο, ότι σωματεία που αγωνιζόντουσαν στην Football League, θα βρεθούν στην Γ΄ εθνική κατηγορία, άνευ αγωνιστικού κριτηρίου. Πρόκειται, δηλαδή, για νόθευση του αποτελέσματος των πρωταθλημάτων της προηγούμενης περιόδου (2020-2021).

-Ο Α.Ο.Κ. πρέπει να επιμείνει έως το τέλος. Και το τέλος είναι, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο ανήλθε αγωνιστικά. Δεν θα κερδίσει τίποτα, θεωρούμε, αν αγωνιστεί ξανά στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Είναι προτιμότερο να διαθέσει τον χρόνο αυτό στην δικαστική προσπάθεια. Κι αν υπάρξει θετική απόφαση, θα ζητήσει να τοποθετηθεί στην Super League 2 την επόμενη περίοδο (2022-2023). Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Η υποχώρηση θα σημάνει νέο πισωγύρισμα, όπως το έτος 2011, που εφαρμόστηκε η παράνομη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την αποβολή του Α.Ο.Κ. (και του Ολυμπιακού Βόλου) από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ έπρεπε να υποβιβαστεί στην Β΄ εθνική κατηγορία. Η απόφαση αυτή «διορθώθηκε» την επόμενη περίοδο, με την τοποθέτηση του Α.Ο.Κ. (και του Ολυμπιακού Βόλου) στην Β΄ εθνική κατηγορία. Σημειωτέον ότι, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν εφάρμοσε την απόφαση της Ε.Ε.Α. και δεν συμμετείχε την περίοδο 2011-2012 στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ο δικαστικός και παράλληλα πολιτικός αγώνας, λοιπόν, πρέπει να συνεχιστούν «μέχρις εσχάτων»! Φτάνει πια η Γ΄ εθνική κατηγορία!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.