«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δήμος Καβάλας, την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία τον δικαιώνει και ακυρώνει την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία χαρακτήριζε αναδασωτέα έκταση, ενταγμένη στο σχέδιο πόλης της Καβάλας, στην περιοχή της Χωράφας. Η επίμαχη περιοχή, βρίσκεται στα όρια του σχεδίου πόλης, βόρεια της πόλης της Καβάλας, κατά μήκος της περιμετρικής οδού, από το «Πουλίδειο» Γηροκομείο μέχρι τη Χωράφα.

Ο Δήμος, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα και η νομική Υπηρεσία του Δήμου, με τον νομικό σύμβουλο Απόστολο Αγελαράκη, είχαν θέσει ως μία από τις άμεσες προτεραιότητές τους το πιο πάνω ζήτημα, προασπιζόμενοι το συμφέρον εκατοντάδων δημοτών που κατοικούν, ή έχουν ιδιοκτησία στην περιοχή αυτή. Τελικά, πέτυχαν την ακύρωση της βλαπτικής αυτής απόφασης, η οποία αγνοούσε τον υφιστάμενο οικισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των συνδημοτών. Έτσι, με δικαστική βούλα, η επίμαχη περιοχή των 168 στρεμμάτων, δεν υπόκειται στους περιορισμούς της αναδάσωσης.

Μετά απ’ αυτό, εκατοντάδες συνδημότες και οι οικογένειες τους, θα μπορούν ανεμπόδιστα να νομιμοποιήσουν, αξιοποιήσουν, μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους, που βρίσκεται στην περιοχή. Η αίσια εξέλιξη, βάζει τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των συνδημοτών και εκτός των άλλων, τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και να συμβάλουν στην αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Η νομική αυτή επιτυχία του Δήμου Καβάλας, αποδεικνύει περίτρανα και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η τοπική κοινωνία, μπορεί να βασίζεται στη διοίκηση του Δήμου και τις Υπηρεσίες του, για κάθε δίκαιο γενικό ζήτημα που την απασχολεί και πρέπει να θεωρεί δεδομένο, ότι κάθε φορά που θίγονται τα συμφέροντα της, ο Δήμος θα δίνει τη μάχη για την προστασία των Καβαλιωτών». Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.