Διαφωνεί το Υπουργείο Υγείας για το ιδιοκτησιακό του παλιού νοσοκομείου

0

Δεν χρειάζονται προεκλογικές κόντρες από το Δήμαρχο, στην περίπτωση του παλιού Νοσοκομείου της Καβάλας, και τακτικές κατάληψης, όπως εμείς θεωρούμε ότι έκανε ο Δήμος, δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Καβάλας και πιθανόν να οδηγήσει στο να μην αξιοποιηθεί το κτίριο για τα επόμενα είκοσι χρόνια, μέχρι να επιλυθεί η διαφορά του ιδιοκτησιακού στα δικαστήρια.

Αυτά είπε τηλεφωνικά χθες το πρωί ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο Στούντιο 7, στους δημοσιογράφους Γιώργο Γανίτη και Μάκη Λιόλιο. Ωστόσο, στο τέλος της συζήτησης, δήλωσε, ότι επειδή αγαπάει την Καβάλα και θέλει να αξιοποιηθεί το κτίριο με το καλύτερο τρόπο, προς το συμφέρον των καβαλιωτών, θα δεχόταν ευχαρίστως, να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία με τον Δήμο, φτάνει να παρουσιάσει ο Δήμαρχος σχετική μελέτη, τι θέλει να το κάνει το κτίριο, αν θα είναι βιώσιμο, από πού θα το χρηματοδοτήσει, τι ρήτρα θα πληρώσει αν δεν το αξιοποιήσει και τότε να του παραχωρηθεί προς χρήση, το ποσοστό που υποστηρίζουν οι υπηρεσίες υγείας ότι είναι στην ιδιοκτησία του δημοσίου.

Αν ο Δήμος αμφισβητεί το ποσοστό ιδιοκτησίας του δημοσίου, μπορεί στη συνέχεια να προσφύγει στα δικαστήρια και ας επιλυθεί η διαφορά μετά είκοσι χρόνια. Δήλωσε, ότι δεν μπορεί να κάνει παραχώρηση της ιδιοκτησίας του δημοσίου, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του, υποστηρίζουν ότι έχουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κτιρίου ανήκει στο δημόσιο και αν θα το έκανε, θα μπορούσε να κατηγορηθεί για απιστία. Περιμένει και επιβεβαίωση γι’ αυτό, από την Υπηρεσία Διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Για να τεκμηριώσει την ευθύνη που έχει ο ίδιος, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της παραχώρησης στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Λίγο αργότερα, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ανέλυσε τη δική του θέση, για το ίδιο ζήτημα, στη συχνότητα του Στούντιο 7. Δήλωσε, ότι αυτό που περιμένει είναι να επικυρώσει ο Υπουργός, την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί από τον προηγούμενο Υπουργό για να γίνει η παραχώρηση του 20% που ανήκει στο δημόσιο και να αξιοποιηθεί το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου.

Ο Δήμος θεωρεί πως είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης του κτιρίου κατά 80% και μάλιστα το επόμενο διάστημα θα μεταφέρει ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου εκεί, για να μη λένε ότι δεν προστατεύει την ιδιοκτησία του. Με τον τρόπο αυτό ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά του στην ιδιοκτησία του. Βρίσκεται δηλαδή, ήδη μέσα στο χώρο ο Δήμος, αφού έγινε η ανάκληση της παραχώρησης του 1954 από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, πριν δεκαπέντε μέρες, οπότε αν το δημόσιο θεωρεί πως έχει μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας, δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής, τότε το Υπουργείο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.