Την ένταξη και των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ζητάει από το αρμόδιο Υπουργείο το Επιμελητήριο Καβάλας με την ακόλουθη επιστολή: «Το Επιμελητήριο Καβάλας σας μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια επιχειρήσεων μελών του, σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο της προκήρυξη της δράσης «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 (Α/Α/3428, κωδ.019ΚΕ). Ειδικότερα, αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα και πιο συγκεκριμένα γι’ αυτές του αγροδιατροφικού τομέα. Σε αυτή τη δράση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από επιχειρήσεις, όπως είναι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και τα Συσκευαστήρια, που δραστηριοποιούνται στην αγροδιατροφή και την μεταποίηση, οι οποίες έχουν, πέραν του εμπορίου και δραστηριότητες παραγωγής, διαλογής και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων (με ΚΑΔ 01. Φυτική και ζωική παραγωγή, θήρα και συναφείς δραστηριότητες, 02. Δασοκομία και υλοτομία, 03. Αλιεία και υδατοκαλλιέργεια) όπου αυτές τους καθιστούν μη επιλέξιμους για τη συγκεκριμένη Δράση σύμφωνα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ που αναφέρονται.

Αυτές οι επιχειρήσεις, αν και διαθέτουν μεταποιητικές μονάδες, αποκλείονται από ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα τους βοηθήσει άμεσα στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των μονάδων τους.

Επίσης, τέτοιου είδους προγράμματα συνάδουν με τον εξαγωγικό προσανατολισμό αυτών των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους και θεωρούμε άδικο τον αποκλεισμό τους από το εν λόγω πρόγραμμα. Επομένως, εγείρονται, δικαίως, ζητήματα άνισης μεταχείρισης αυτής της δυναμικής κατηγορίας επιχειρήσεων, τα οποία οδηγούν με βεβαιότητα στη μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Το Επιμελητήριο Καβάλας, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτών των επιχειρήσεων για ανάπτυξη, αιτείται την τροποποίηση της εν λόγω πρόσκλησης της συγκεκριμένης δράσης, αίροντας τη συγκεκριμένη αδικία που πλήττει μία σημαντική ομάδα δυναμικών επιχειρήσεων της περιοχής μας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.