Θα ήταν διπλό πλήγμα, για τον Διαδρατικό αγωγό (T.A.P.), μία (πολύ) πιθανή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στη δίωξη των οκτώ κατηγορούμενων, για παρεμπόδιση των εργασιών στα τενάγη Φιλίππων. Το πρώτο πλήγμα αφορά στο γόητρο του ενεργειακού «κολοσσού», που ενώ κέρδισε σε επίπεδο του ανώτερου δικαστηρίου της Ελλάδας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα έχανε μία υπόθεση στο μονομελές πλημμελειοδικείο Καβάλας!

Το δεύτερο πλήγμα και πιο σημαντικό, αφορά στη «σημειολογία» της δικαστικής απόφασης. Η αθώωση των οκτώ συμπολιτών θα τους έκανε «λαϊκούς ήρωες» και θα «δικαίωνε» τον αγώνα τους κατά της όδευσης του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων. Μπροστά στο ρίσκο αυτό, ο Διαδριατικός αγωγός χρησιμοποίησε ένα ακόμα νομικό τέχνασμα, με το οποίο πέτυχε την αναβολή της δίκης την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Καβάλας, ενώ ακόμα περισσότεροι πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι στο αίθριο και στην κεντρική είσοδο, η πρόεδρος του μονομελούς πλημμελειοδικείου ανακοίνωσε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για τις 13 Δεκεμβρίου 2018, επειδή δεν προσήλθε ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας (μηχανικός του έργου του T.A.P.), o οποίος δεν κλητεύθηκε (σ.σ. ειδοποιήθηκε) με παράλειψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας!

Γίνεται αντιληπτό, ότι η δίκη έχει πάρει μεγάλη διάσταση και την παρακολουθούν, με μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμα και στο εξωτερικό, Συγκεκριμένα, στην Ιταλία συγκροτήθηκε ένα μικρό κίνημα συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι των Φιλίππων και κατά του Διαδριατικού αγωγού. Να σημειώσουμε, ότι μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι και ένας ιταλός ακτιβιστής! Ο αντίκτυπος, επομένως, υπερβαίνει τα σύνορα της Ελλάδας.

Στον T.A.P., επίσης, αντιλαμβάνονται ότι με την προσαγωγή των οκτώ πολιτών σε δίκη, έχουν εξαγριώσει την τοπική κοινωνία και ότι το κλίμα στην Καβάλα και στους Φιλίππους δεν είναι φιλικό, για τα στελέχη και τα συνεργεία της κοινοπραξίας των εταιρειών. Η κίνηση αυτή συσπείρωσε τον κόσμο και η αντίδραση «απλώθηκε» πέρα από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των πολιτών των Φιλίππων.

Στις δηλώσεις που έκαναν οι κατηγορούμενοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι, μετά τη νέα αναβολή της δίκης, μίλησαν για φυγοδικία, φυγομαχία, ιλαροτραγωδία, από πλευράς Διαδριατικού αγωγού και τόνισαν ότι ο αγώνας, για την αλλαγή όδευσης του αγωγού στα τενάγη, θα συνεχιστεί πιο δυναμικός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.