Κατόπιν προσκλήσεως του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 συνάντηση εργασίας στην Κομοτηνή, με θέμα τη δημιουργία δομής «ελεύθερης ακαδημίας», ή «Ακαδημίας Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.» με δραστηριότητα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με την ενεργό συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. Η δομή αυτή, θα είναι η διεύρυνση, με τις δέουσες διορθώσεις, της καλής πρακτικής μεταξύ 2015-2016 που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια και ειδικότερα στην Π.Ε. Έβρου. Σκοπός της είναι, η υπό ευρείς όρους εγγραφή και επιμόρφωση στα θεματικά πεδία που θα οριστούν, επιθυμούντων συμπολιτών, στη λογική της δια βίου μάθησης και με επιδίωξη πιστοποίησης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι αντιπεριφερειάρχες Αργύριος Πατακάκης, Δημήτριος Πέτροβιτς, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Χρήστος Μέτιος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Χειράκη, ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. Αθανάσιος Καραμπίνης, οι αντιπρυτάνεις του Δ.Π.Θ. Φώτιος Μάρης, Παντελής Μπότσαρης, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. Αθανάσιος Μητρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. Δημήτριος Μπαντέκας, η εκτελεστική γραμματέας της Π.Α.Μ.-Θ. Ζωή Κοσμίδου και ο ειδικός συνεργάτης Γιάννης Μπόγδης.
Υπήρξε, καταρχήν, συμφωνία όλων, για τη σύσταση της δομής και σε νεότερη συνάντηση θα καθοριστούν οι επιμέρους λεπτομέρειες, οι θεματικές ενότητες, οι χώροι διδασκαλίας κ.λπ. Ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρύτανη του Δ.Π.Θ., κύριο Αθανάσιο Καραμπίνη, τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., κύριο Αθανάσιο Μητρόπουλο, για την όλως θετική διάθεσή τους, για τη διερεύνηση του θεσμού της «Ακαδημίας», που πέρσι λειτούργησε με την ανιδιοτελή συνεισφορά των ακαδημαϊκών του Δ.Π.Θ. στον Έβρο, στο σύνολό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Πιστεύω ότι, θα είναι η αφετηρία μιας ευρείας επαφής των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την ίδια την κοινότητα της Περιφέρειάς μας και μία απάντηση στα γνωστικά ζητούμενα. Είμαστε εδώ, για να συνεισφέρουμε στους συμπολίτες μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.